International

Alegeri parlamentare în Rusia. Deputaţii în Duma de Stat, aleşi în perioada 17-19 septembrie

Publicat: 17 sept. 2021
votanți ruși prezenți la urne
Votul a început în zorii zilei de 17 septembrie în Extremul Orient, într-o țară care acoperă 11 fusuri orare

Au loc alegeri parlamentare timp de trei zile au loc în Rusia. Astfel, în perioada 17 – 19 septembrie 2021, rușii își pot alege deputații în Duma de Stat din cea de-a opta legislatură, reprezentanții ai celor 39 de parlamente regionale și locale, dar și șefii din nouă regiuni.

Startul pentru vot a început dis de dimineață, 17 septembrie 2021, în Extremul Orient, într-o țară care cuprinde 11 fusuri orare.

450 de deputați în Duma de stat, aleși în 3 zile în Rusia

În cele treil zile vor fi aleși nu mai puțin de 450 de deputați în camera inferioară a Parlamentului sau Duma de Stat. În același timp, în perioada 17 – 19 septembrie 2021, au loc alegeri locale în nenumărate regiuni.

Kremlinul mizează puternic pe votul locuitorilor din estul Ucrainei controlat de separatişti.

Ministerul de Externe ucrainean a exprimat un „protest vehement”, aducând acuzații grave Moscovei de „încălcare flagrantă a normelor şi principiilor dreptului internaţional, a Constituţiei şi a legislaţiei în vigoare în Ucraina”, pentru desfășurarea algeerilor ruse în teritoriile ocupate şi a cerut comunităţii internaţionale să nu recunoască rezultatul votului.

Exprimarea votului va fi repartizat pe trei zile pentru a preveni aglomerația din cauza pandemiei COVID-19, care a devastat Rusia, în ciuda faptului că a fost prima țară din lume care a omologat un vaccin împotriva virusului.

În alegerile de anul acesta, Opoziția pornește cu stângul, din cauza faptului că autoritățile au blocat sistemul de ”vot inteligent” creat în anul 2018 de opozantul Alexei Navalnîi și colaboratorii săi. Astfel, dispare orice element de surpriză. Rusia Unită nu întâmpină nicio dificultate, și s-ar putea spune că viitorul este previzibil.

Vladimir Putin intră în carantină

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a intrat în carantină din cauza faptului că mai mulți apropiați ai săi au fost infectați cu noul coronavirus. Liderul rus a făcut un test de depistare a noului coronavirus, însă nu a primit încă rezultatul.

Conform spuselor membrilor din anturajul președintelui, acesta a fost imunizat în urma vaccinului anti-Covid-19 Sputnik V.

Acesta a afirmat faptul că anticorpii săi „se menţin la un nivel ridicat”.

Kremlinul insistă că președintele Rusiei este bine

Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani urma să plece într-un turneu în Tajikistan unde avea programate mai multe întâlniri importante cu liderii regionali în contextul problemelor legate de Afganistan. Hotărârea de a anula turneul și de a intra în izolare a fost luată după ce liderul Kremlinului a avut o întâlnire cu președintele Siriei, Bashar al Assad.

„Din cauza unor cazuri identificate de coronavirus în anturajul său, Vladimir Putin trebuie să respecte un regim de autoizolare o anumită perioadă de timp”, a precizat preşedinţia rusă într-un comunicat.

Oficialii de la Kremlin au dat declarații cu privire la sănătatea a președintelui și la întreaga situație. Aceștia susțin că liderul lor nu are nicio problemă, este perfect sănătos și nu este infectat cu noul coronavirus.

Președintele Vladimir Putin a afirmat recent că a avut grijă de sănătatea sa pe întreaga perioadă a pandemiei de coronavirus. Mai mult decât atât acesta s-a vaccinat împotriva Covid-19 Sputnik V. Momentan nu se știe exact cât va sta în carantină.

Adauga un comentariu