Local

Cum au decis judecătorii că Poli Iași trebuie să-i dea aproape 30.000 de euro lui Tibor Selymeș! Care au fost motivele care au stat la baza sentinței! Ce ar fi trebuit să facă fostul internațional român pentru acești bani! (Exclusiv)

Publicat: 11 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum au decis judecătorii că Poli Iași trebuie să-i dea aproape 30.000 de euro lui Tibor Selymeș Care au fost motivele care au stat la baza sentinței Ce ar fi trebuit să facă fostul internațional român pentru acești bani Exclusiv
Fostul internațional român Tibor Selymeș

Magistrații au decis recent că Poli Iași trebuie să-i achite aproximativ 30.000 de euro lui Tibor Selymeș! Care au fost motivele care au stat la baza sentinței! Ce ar fi trebuit să facă fostul internațional român pentru acești bani, potrivit contractului

Cum au decis judecătorii că Poli Iași trebuie să-i dea aproape 30.000 de euro lui Tibor Selymeș! Astfel, recent, clubul de fotbal Politehnica Iași a fost obligat să îi plătească aproape 30.000 de euro unei firme controlate de fostul internațional român Tibor Selymeș! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins acțiunea formulată de Asociația Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași, în contradictoriu cu societatea Tactic Step SRL, ca neîntemeiată. Totodată, judecătorii au admis cererea făcută de Tactic Step.

„Instanța admite în parte cererea reconvențională formulată de pârâta-reclamantă în contradictoriu cu reclamanta-pârâtă. Obligă reclamanta-pârâtă la plata către pârâta-reclamantă a sumei de de 142.323,96 de lei, reprezentând facturi neachitate. Obligă reclamanta-pârâtă la plata sumei de 3.951,48 lei, reprezentând taxa de timbru aferentă pretențiilor admise”, au afirmat magistrații.

Procese pentru clubul de fotbal Poli Iași

Litigiile dintre firma Tactic Step SRL și Politehnica Iași au izbucnit la scurt timp după ce afaceristul Horia Sabo a fost îndepărtat de la conducerea echipei de fotbal din Iași. Pe de o parte, societatea comercială a solicitat achitarea facturilor emise către Poli Iași. Pe de altă parte, clubul din Copou a solicitat rezilierea contractului cu firma apropiată fostului internațional Tibor Selymeș.

Sosirea afaceristului Horia Sabo în Copou a fost anunțată ca o măsură salvatoare a clubului de fotbal Politehnica Iași. Deși inițial se vorbea despre faptul că acesta a venit pentru a investi, ulterior el însuși a susținut că a ocupat un post de „manager”. La scurt timp, Horia Sabo și-a pus la club oameni apropiați de-ai săi, precum tatăl său sau fostul internațional Tibor Selymeș, în posturi-cheie. Așadar, în timpul venirii afaceristului Horia Sabo, clubul ieșean a semnat un contract cu firma Tactic Step. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 3 ani, urmând a se prelungi automat pentru o perioadă de 1 an la expirarea celor 3 ani, apoi cu încă 1 an după anul inițial de prelungire.

Ce ar fi trebuit să facă fostul internațional român pentru acești bani!

În contract, clubul ieșean, în calitate de beneficiar al prestărilor de servicii, era obligat să achite suma de 23.000 de lei lunar, adică aproximativ 5.000 de euro. Contractul, semnat de Tibor Selymeș în calitate de administrator al firmei Tactic Step, prevedea ca acesta să asigure coordonarea activității sportive a Asociației, respectiv să asigure managementul sportiv. De asemenea, el urma să aibă rol de coordonare a activității subscrisei pe plan sportiv, având atribuții privind politica de transferuri/ legitimări, achiziții sau vânzare de jucători, dar si de coordonare a activității sportive, pe lângă obligațiile cu privire la obiectivele de performanță sportivă (calificarea echipei de fotbal minimum pe locul 8 in Liga 1 de fotbal din Campionatul României, vânzarea jucătorilor puși pe lista transferurilor pe un preț minim stabilit de părți).

„Prestatorul trebuie să-și organizeze activitatea și timpul de muncă în funcție de obligațiile profesionale asumate, dar nu mai puțin de 8 ore/zi, in mod asimetric, inclusiv în zilele libere sau sărbători legale, în funcție de programul competițional. Trebuie să însoțească echipa de fotbal seniori Ia toate activitățile specifice, cât și la activitățile de marketing.

Trebuie să realizeze un raport lunar privind activitățile desfășurate în executarea contractului, să depună toată diligența pentru a rezolva întocmai și la timp lucrările repartizate, să respecte secretul profesional, precum și regulile privind confidențialitatea cuprinse în contract, să participe la acțiunile de promovare ale beneficiarului, să propună transferul sau legitimarea oricărui jucător pe care îl consideră necesar pentru echipă, să propună încheierea sau rezilierea contractelor individuale de muncă / convențiilor civile ale jucătorilor din lotul echipelor beneficiarului, să reprezinte beneficiarul în relația cu AJF Iași, FRF, LPF și cu terții, să propună locația cantonamentelor organizate în pauzele competiționale”, se arată în contract.

Care au fost motivele care au stat la baza sentinței: ce au spus judecătorii

Pe de altă parte, cei de la Poli Iași au susținut că, de fapt, firma, prin reprezentantul ei, nu a respectat prevederile contractului.

„Societatea pârâtă nu a prestat niciun fel de activitate în temeiul contractului, sens în care se impune restituirea tuturor sumelor de bani încasate de la reclamantă cu titlu de remunerație lunară în baza acestui contract. Noi am plătit o sumă nedatorată, în cuantum de 47.199,96 lei”, au afirmat reprezentanții clubului din Copou.

În schimb, firma Tactic Step a cerut obligarea celor de la Poli Iași la plata datoriilor restante, de 186.374 de lei, precum și la plata de daune-interese în valoare de 1.404.000 de lei, plus 100.000 de euro, întrucât ar fi fost divulgate prevederi din contract către mass-media. Totuși, judecătorii ieșeni au considerat că, de fapt, Poli Iași trebuie să îi plătească firmei controlată de Tibor Selymeș aproape 30.000 de euro.

„Din ansamblul probatoriului administrat în cauză, instanța reține că pârâta (Tactic Step SRL) și-a executat obligațiile asumate prin contract, astfel cum rezultă detaliat din Rapoartele de activitate întocmite de către pârâtă și asumate de către reclamantă (Poli Iași) prin semnătură și ștampilă. Contrar susținerilor reclamantei, potrivit cărora rapoartele de activitate au fost întocmite pro causa la momentul lunii mai 2020, în vederea susținerilor apărărilor.

Dovada în acest sens este reprezentată de faptul că ele nu poartă ștampila de înregistrare a clubului, nu au atribuit număr de intrare, nefiind înregistrate în evindențele subscrisei”, instanța reține că acestea au fost întocmite începând cu data de 30 noiembrie 2018. Mai mult, toate rapoartele de activitate poartă ștampila C.S.M. Poli Iași și semnătura directorului general Horia Sabo, astfel că susținerile reclamantei în sensul că acestea ar fi fost întocmite în anul 2020 sunt lipsite de o bază factuală”, au subliniat judecătorii.

Adauga un comentariu