Dezvăluiri bombă care aruncă în aer tot ce se credea despre coronavirus. Li-Meng Yan, virusolog chinez și doctor la Southern Medical University – o universitate afiliată armatei Chinei comuniste, susține că noul coronavirus nu a apărut din natură.
Virusul a fost făcut într-un laborator din Wuhan
Virusologul a explicat de ce crede cu tărie că noul virus a fost făcut într-un laborator din Wuhan. Li-Meng Yah a dezvăluit, în cadrul unui interviu pentru Fox News, că supervizorul ei de la Universitatea Hong Kong, Leo Poon, i-ar fi cerut încă din luna decembrie să investigheze mai multe cazuri similare cu SARS ce au apărut în China.
Ea mai spune că inițial supervizorul ei a sfătuit-o să-și ducă mai departe ancheta, dar că ulterior i-a cerut să păstreze tăcerea. După câteva luni, în luna aprilie, cercetătoarea a fugit în SUA, precizând că se teme de represiunea Chinei comuniste.
Potrivit declarațiilor făcute de virusologul chinez, coronavirusul nu ar trecut direct de la lilieci la oameni, ci e mai probabil să se bazeze pe un virus provenit de la lilieci. Ea mai spune că COVID-19 a fost descoperit și e deținut de armata Chinei comuniste.
Chinezii neagă declarațiile
Chinezii susțin însă că declarațiile virusologului nu sunt adevărate și neagă descoperirile. La mijloc e un adevărat mister legat de cine spune adevărul, conform Daily Mirror, care arată că cercetătoarea e contrazisă de oficialii chinezi, însă că aceasta ar fi declarat că se teme pentru viața ei și că întreaga ei indentitate ar putea fi ștearsă, iar ea ar putea dispărea. Iar situația din China nu e unică. Și medicii din România care au alte opinii decât cele oficiale sunt contraziși de autorități și cenzurați de platformele precum Facebook sau Youtube.
Japonia, țara care credea că a scăpat de COVID-19, a înregistrat un număr record de cazuri!
Se pare că Japonia trece prin al doilea val de infectare cu noul coronavirus, deoarece marți a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri: 1240 de noi îmbolnăviri au fost raportate. Șase persoane au decedat.
Noile cazuri sunt răspândite pe toată suprafața Japoniei, iar aproximativ un sfert sunt din capitala țării, Tokyo. Este a opta zi în care metropola înregistrează mai mult de 200 de noi cazuri. În ceea ce privește două treimi dintre cazuri, acestea provin din zone în care nu se cunoaște sursa infectării.
Osaka, un alt oraș mare, are și el noi cazuri, situație care îngrijorează politicienii locali. Guvernatorul prefecturii Kanagawa, din apropiere de Tokyo, anticipează un număr și mai mare de cazuri în capitala niponă, care să ducă la o creștere majoră și în jurisdicția sa.
O perioadă de câteva luni Japonia controla foarte bine epidemia, cazurile menținându-se între 20 și 60. Cu toate acestea, luna iunie a devenit îngrijorătoare în privința noilor cazuri, care au depășit 100 încă din prima zi. Apoi cazurile au crescut fără oprire.