WoW!

Dicționar de vise și simbolistică. De ce nu e bine când visezi pisică?

Publicat: 08 apr. 2021

Ne temem de visez. Acesta este adevărul. De ce? Pentru că ni s-a inoculat că nu e bine când visezi pisică sau când îţi apare cal. Din străbuni s-a tot spus că aceste vise sunt un mesaj de atenţionare că, în curând, ni se va întâmpla ceva rău. Care este, totuşi, simbolistica unui vis în care apare o pisică?

Relele despre care se spune că se pot întâmpla sunt: bârfa colegilor de serviciu, accidente la locul de muncă, probleme de sănătate la noi sau la cineva drag, ghinion pe stradă şi nu numai. Dacă este sau nu adevărat că visele ne atenţionează, nu ştim. Cert e că, uneori, parcă se adeveresc. Aici, în schimb, sunt persoane care afirmă că, de fapt, ni se întâmplă ceva rău pentru că am avut vis ciudat şi l-am crezut. Cu alte cuvinte, e vorba de legea atracţiei. În loc să ne axăm pe lucruri frumoase şi să încercăm să uităm visul, noi îl credem mai mult şi încercăm să despicăm firul în patru. Unul dintre cele mai predominante vise este cel în care apare un animal. Astăzi vedem ce simbolistica are o pisică care apare în vis.

Ce simbolizează pisica?

Pisica, indiferent de culoare, are o dublă simbolistică. În primul rând, este asociată cu vrăjitoria. Inclusiv filmele şi cărţile de poveşti şi povestiri ne inoculează ideea că persoana care face vrăji ori farmece posedă o pisică, mai ales una neagră cu ochi verzi. Poate de aici şi superstiţia că nu e bine să-ţi taie calea o pisică neagră.
În al doilea rând, această felină este asociată cu senzualitatea, feminitatea şi erotismul. Cine însă crede acest lucru, dacă de mici ni se tot spune că pisica neagră e de rău?

În ciuda multor aspecte, se spune că are şi putere vindecătoare. Atunci când te doare ceva, unele pisici parcă au simț aparte şi se așază exact pe locul dureros. În funcţie de intensitate, durerea fie se ameliorează, fie dispare complet. Nu toate pisicile însă posedă acest simţ. Unele sunt mai sensibile la stările stăpânului, în schimb. Oricum, pisica poate fi asociată şi cu fățărnicia. Nu degeaba se spune despre unii oameni că se pisicesc. Adică îşi schimbă uşor comportamentul pentru a-şi atinge obiectivele egoiste.

Pisica şi dualitatea – Legătură strânsă

Sunt persoane care spun că pisica este şi duală. Iar dacă tu o visezi, înseamnă că şi tu ai această dualitate. Fie joci la două capete, fie simţi repulsie şi atracţie, în aceeaşi măsură, față de ceva anume. Oricum, dicţionarele mai vechi de vise spun că pisica aduce ghinion, dacă nu reuşeşti să o alungi. Sau, dacă nu ghinion, anunţă că un duşman îţi pregăteşte ceva.
Viclenia specifică pisicii este evidentă. Poate, de aceea, se spune că acest animăluţ este dual. Iată și ce mesaj îți transmit visele în funcție de culoarea pisicii pe care ai visat-o:

  • pisica albă e simbol al iluziei. Crezi în ceva sau în cineva, ai o credinţă falsă;
  • pisica verde închis ilustrează egoismul tău;
  • pisica albastră semnifică o iluzie pozitivă. Cum adică? Ei bine, crezi în ceva anume, dar intenţiile tale sunt bune;
  • pisica neagră arat[ ceva înfricoşător, probleme de sănătate, de natur[ personală sau în plan profesional ori social.
Comentarii
Adauga un comentariu