Actualitate

Florin Cîțu: „Se lucrează non stop la platforma pentru vaccinare. Vestea bună este că foarte mulți români vor să se vaccineze“

Publicat: 16 ian. 2021
Florin Citu
Premierul Florin Cîțu, după ce s-a vaccinat anti-COVID-19

Premierul Florin Cîțu a declarat că specialiștii lucrează la platforma pentru înscriere la vaccinare și vestea bună este că românii vor să se vaccineze.

„Se lucrează non stop la platformă. Locurile sunt determinate și de numărul de vaccinuri. Eu vreau să mă uit și la mesajul pozitiv: foarte, foarte mulți români vor să se vaccineze (…) Problema pe care am avut-o sau părea că este o problemă, se tot spunea că lumea nu vrea să se vaccineze, ieri s-a văzut foarte clar că românii vor să se vaccineze. Este datoria noastră și vom face tot posibilul să asigurăm vaccinurile (…) Am depășit momentul cel mai important, acela că românii nu vor să se vaccineze. Este cel mai important lucru. Vor să se vaccineze și le vom asigura acest lucru”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „De 20 milioane de doze este nevoie și le vom avea, tocmai le-am contractat“

Deoarece românii vor să se vaccineze, premierul Florin Cîțu promite că va crește capacitatea zilnică de vaccinare și că va încerca să cumpere și alte vaccinuri.

„Ceea ce încetinește în perioada următoare vom recupera în săptămâna următoare. Exact de 20 milioane de doze este nevoie și le vom avea, tocmai le-am contractat. Capacitatea înseamnă cam 50.000 de vaccinuri pe zi și este ținta noastră și ne vom ține de ea, până în septembrie 10,4 milioane de persoane vaccinate. Dacă până atunci vor apărea și alte vaccinuri și vor fi aprobate, le vom cumpăra și pe acelea, pentru a vaccina cât mai mulți români”, a mai spus Florin Cîțu.

„E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie“

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat sâmbătă, 16 ianuarie, anti-COVID-19, la Spitalul Militar de Urgență „Carol Davila“ din Capitală.

Premierului i s-au prezentat înainte de a fi vaccinat toate etapele premergătoare efectuării vaccinării.

„Foarte ușoară această vaccinare, Nu am simți nimic. I-am zis doamnei asistente. De aceea m-am ridicat la final. Mă bucur că m-am vaccinat. Văd că mulți români vor să se vaccineze. E important să înțelegem că rămânem la obiectivul de a avea 10.400.ooo de români vaccinați până în septembrie. Foarte mulți români vor să se vaccineze”, a declarat după ce s-a vaccinat Florin Cîțu.

Vineri, 15 ianaurie, a început oficial cea de-a doua etapă a campaniei naţionale de vaccinare, în care sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

Klaus Iohannis s-a vaccinat la Spitalul Militar „Carol Davila“: „Acest vaccin este sigur, este eficient!“

Înainte de a fi vaccinat, președintelui i s-a explicat fiecare pas al procesului de vaccinare.

„Tocmai m-am vaccinat! Este o procedură simplă. Nu doare! Acest vaccin este sigur, este eficient. Recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea și respectarea măsurilor ne vor scoate din pandemie!“, a spus Klaus Iohannis după ce s-a vaccinat.

Marţi, şeful statului a anunţat că se va vaccina public pentru a marca începutul celei de a doua etape a campaniei de imunizare.

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice, dar şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri”, a precizat Klaus Iohannis.

Adauga un comentariu