Eveniment-Social

Număr uriaş de forţe de ordine mobilizate la Iaşi. Poliţiştii asigură paza la secțiile de votare

Publicat: 27 sept. 2020
Număr uriaş de forţe de ordine mobilizate la Iaşi. Poliţiştii asigură paza la secțiile de votare
Poliţiştii asigură paza la secțiile de votare

Astăzi, 27 septembrie a.c., aproximativ 1.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri din judeţul Iaşi se află în misiune pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la cele 759 de secţii de votare aflate în 491 de locaţii, pe timpul desfăşurării procesului electoral.

Totodată sunt constituite și rezerve de intervenție, în măsură să acţioneze cu operativitate, dacă va fi nevoie.

Până la ora 16.00, în urma sesizărilor primite, echipele din teren au avut peste 50 de intervenţii în legătură cu derularea procesului electoral, reprezentanţii forţelor de ordine acţionând cu celeritate pentru verificarea şi soluţionarea acestora.

De asemenea, sunt în derulare activităţile de soluţionare a cererilor de însoţire a urnelor mobile atât în mediul urban cât şi rural, în condiţii de respectare a normelor sanitare în vigoare.

Menţionăm că pe drumurile publice din judeţul nostru sunt organizate filtre ale poliţiştilor rutieri şi de la ordine publică, în vederea prevenirii turismului electoral.

Reamintim că dreptul de vot se exercită numai în comună, oraşul, municipiul în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Adauga un comentariu