Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru căsătorie: Cele mai puternice rugăciuni, care chiar fac minuni!

Publicat: 27 mai 2021
bărbat care îi pune inelul pe deget viitoarei soții
Tinerii care urmează să se căsătorească pot să spună o rugăciune comună pentru a primi miluirea și binecuvântarea pentru sfânta căsătorie

Multă lume reușește să-și găsească fără probleme sufletul pereche, însă sunt cazuri când indiferent cât de mult te strădui, nu reșești să găsești persaoana cu care să fii compatibilă, care să te iubească și să te aprecieze așa cum îți dorești.

Atunci când speranțele ți se năruie, îndreaptă-te către Dumnezeu și spune o rugăciune pentru căsătorie, pe care să o spui de câte ori ai timp și oriunde te-ai afla.

Preoții susțin că trebuie doar să ai credință puternică și nu te gândești niciun moment că totul va fi în zadar deoarece orice rugăciune este puternică dacă e spusă cu credință și seriozitate.

O rugăciune pentru căsătorie grabnică și fericită te va ajuta să-ți găsești mai ușor sufletul pereche și să-ți întemeiezi familia de vis.

Rugăciune pentru căsătorie: Cum să ceri ajutorul Sfântului Mare Mucenic Efrem

Una dintre cele mai puternice rugăciuni pentru căsătorie este cea către Sfântul Mare Mucenic Efrem. Acesta este considerat unul dintre protectorii femeilor, iar rugăciunile acestora pentru găsirea sufletului pereche fac adevărate miracole.

În plus, rugăciunile către Sfântul Mucenic Efrem spuse de femeile care vor să aibă copii se îndeplinesc de multe ori.

Pentru a-ți găsi jumătatea și pentru a-ți uni destinul cu acesta pe viață trebuie să spui această rugăciune:

„Sfinte Mare Mucenice Efrem, tinerei care se rugase ție să poată întemeia o familie, i-ai spus în vis: Te voi ajuta să fii alături de cel pe care ăl vrei”. Și cuvântul tău s-a adeverit, căci tânărul pe care îl iubea a cerut-o și a luat-o de soție.

Știind aceasta, și văzând grabnicul tău ajutor, având și eu dorința de a purta crucea căsătoriei, te rog să mă ajuți să găsesc perechea potrivită, alături de care să înfrunt marea vieții acesteia. Ajută-mă, Sfinte Efrem, să fac alegerea cea bună, pentru ca nunta mea să fie binecuvantată de Dumnezeu. De multe ori ispita singurătății mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii ori al desfrânării a lovit în poarta sufletului meu.“

Rugăciunea comună a soților

Tinerii care urmează să se căsătorească pot să spună o rugăciune comună pentru a primi miluirea și binecuvântarea pentru sfânta căsătorie care le va uni destinele întru credință și dragoste.

Cei care vor să se căsătorească trebuie să spună împreună următoarea rugăciune:

„Bunule Doamne, ajută-ne să ne amintim mereu de sfințenia căsătoriei și întărește legătura noastră. Miluiește-ne ca să putem trăi viețile noastre în credință și dragoste. Ajută-ne să ne înțelegem și să avem încredere unul în altul și depărtează de la noi certurile. Binecuvântează-ne și ai milă de noi, ca să fim demni de Împărăția Ta; că Tu ești preasfânt, și Ție ne închinăm. În numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.“

Rugăciunea părinților pentru căsătoria fiului/fiicei lor

Rugăciunile spuse din suflet de către părinți pentru copiii lor sunt foarte importante, iar căsătoria este unul dintre cele mai importante moment ale vieții De aceea, părinții care urmează să-și căsătorească fiul sau fiica trebuie să spună această rugăciune:

„Doamne, ascultă puțina noastră rugăciune pentru copilul nostru, robul Tău (numele) și nu ne lăsa fără răspuns. Tu ai rânduit ca bărbatul să lase pe tatăl său și pe mama sa și să se unească cu femeia sa și să fie amândoi un trup. Tu ai binecuvântat nunta, arătând curăția ei. Tu i-ai primit în Împărăția Ta pe soții care au dus o viață de evlavie, împlinind poruncile Tale și crescându-și urmașii în frica Ta. Rânduiește, Doamne, precum știi, ca la vremea potrivită robul tău (numele) să-și întemeieze o familie. Ca nu cumva să trăiască o viață de păcat, stând departe de nuntă. Să nu-și întineze trupul cu patimile și cu poftele, batjocorit fiind de diavol. Amin.“
Adauga un comentariu