Coronavirus

Tratamentul care l-a scăpat pe Donald Trump de COVID-19 a fost aprobat în Uniunea Europeană

Publicat: 26 feb. 2021
Donald Trump cu cravata în vânt
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat tratamentul anti-COVID dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron.

Acesta va putea fi utilizat, în anumite condiții, pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Medicația aprobată de EMA a fost folosită de medicii care l-au tratat pe Donald Trump.

Președinte al SUA la momentul respectiv, Trump s-a infectat cu COVID înainte de confruntarea electorală cu Joe Biden, de la începutul lunii noiembrie a anului trecut.

Tratamentul a avut efect asupra lui Trump iar amestecul de de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost ulterior autorizat pentru folosirea de urgență în SUA.

EMA: Produsul Regeneron provoacă efecte secundare ușoare sau moderate

„Combinația cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, precizează Agenția Europeană a Medicamentului.

Agenţia susţine că, potrivit rezultatelor preliminare, administrarea tratamentului Regeneron reduce încărcătura virală.

Potrivit EMA, majoritatea efectelor secundare au fost uşoare sau moderate.

EMA a mai anunțat că tratamentul va primi autorizare pentru piață după finalizarea evaluării continue demarate la 1 februarie.

Donald Trump: „Mi-au dat Regeneron și a fost incredibil”

Donald Trump a declarat că infectarea cu noul coronavirus a fost o „binecuvântare de la Dumnezeu“. Donald Trump a spus în repetate rânduri cât de bine s-a simţit până acum în recuperarea sa după Covid-19 și cât de bine i-a făcut Regeneron.

„Bună! Poate m-ați recunoscut. Sunt președintele vostru preferat. Mi-au dat Regeneron și a fost incredibil. M-am simțit bine numaidecât. M-am simțit la fel de bine încă de acum trei zile, cum mă simt și acum. Avem Regeneron și mai avem un medicament similar de la Eli Lilly (companie farmaceutică americană, n. r.), și încercăm să le autorizăm prin procedură de urgență. Vreau ca toată lumea să primească același tratament ca președintele vostru. Mă simt perfect“, a declarat Donald Trump.

Donald Trump: „Tot răul a fost spre bine!“

Președintele a menționat că a privit infectarea sa ca pe un dar de la Dumnezeu și că tot răul a fost spre bine.

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusu, n. r.). Tot răul a fost spre bine. M-am infectat. Auzisem despre acest medicament și am spus că vreau să-l iau și eu. A fost la sugestia mea. Cred că dacă nu mă infectam, încă ne uitam la o mulțime de medicamente. Dar a avut un efect fantastic. Vreau să-l aveți și voi ce am luat eu. Îl voi face gratuit. Nu va trebui să-l plătiți. Nu a fost vina voastră ce s-a întâmplat. Este vina Chinei. Iar China va plăti un preț foarte mare pentru ce a făcut țării noastre”, a precizat Donald Trump.

Adauga un comentariu