Eveniment-Social

Un îndrăgit profesor de Istorie a relatat despre activitatea educațională, importanța cunoșterii Istoriei, viața de dascăl, dar și despre munca cu elevii și efortul de a-i susține, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prof. dr. Lăcrămioara Iordachescu, profesor de Istorie la Colegiul Național Mihai Eminescu Iași a venit în Studioul BZI LIVE

Joi, 13 august 2020, la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o ediţie ce scoate în prim-plan o poveste pasionantă şi emoționantă! Invitat special a fost prof. dr. Lăcrămioara Iordachescu, îndrăgit profesor care predă de 25 ani disciplina Istorie la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Iaşi.

Domnia sa este unul dintre cei mai îndrăgiţi, apreciaţi şi implicaţi oameni ai Şcolii ieşene. De-a lungul carierei, prof. dr. Lăcrămioara Iordachescu a contrinuit decisiv la foarmarea a generaţii şi generaţii de tineri şi le-a insuflat admiraţia şi dragostea faţă de trecut, valori naţionale şi culturale româneşti. De asemenea, prof. dr. Lăcrămioara Iordachescu a fost şi este unul dintre cei mai activi, riguroşi şi implicaţi profesori de Istorie care a organizat numeroase evenimente şi momente educaţionale, atât pentru elevi şi colegi dar şi pentru comunitate. A ocupta şi poziţia de inspector de specialitate pe Istorie şi Ştiinţe socio-umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi.

Pasiune pentru profesie, Istoria romanilor şi educarea în spiritul valorilor naţionale şi culturale

Prof. dr. Lăcrămioara Iordachescu face parte din categoria profesioniştilor de la catedra care face totul din pasiune pentru profesie, Istoria romanilor şi educarea în spiritul valorilor naţionale şi culturale. Mai mult, a fost iniţiator şi susţinător al unor valoroase şi interesante concursuri, activităţi educaţionale sau simpozioane legate de Istorie, Cultura sau spirit civic. Aşadar, această ediţie BZI LIVE s-a axat pe repere care ţin de: activitatea educaţionala, predarea Istoriei, importanta cunoaşterii acesteia, viaţa de dascăl, munca cu elevii şi eforul necontenit în a-i susţine, dincolo de performante şcolare, la concursuri şi olimpiade în a deveni cetăţeni activi şi implicaţi în societate şi comunitate. Și despre importanţa discipline Istorie, tehnici de predare a acesteia au mai fost alte puncte dialogate.

 

Adauga un comentariu