National

Viorica Dăncilă: „Abuzurile actualei guvernări trebuie denunțate, iar hărțuirea opoziției trebuie să înceteze!”

Publicat: 29 iul. 2020
ALT=«Fostul premier al României, Viorica Dăncilă»
Fostul premier al României, Viorica Dăncilă

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, a acuzat Guvernul Orban de numeroase abuzuri îndreptate spre Partidul Social Democrat. Aceasta a vorbit despre cazul unui coleg de partid, Marian Mina, care, deși a avut rezultat negativ la două teste pentru depistarea coronavirusului, acesta este ținut în izolare la domiciliu. Viorica Dăncilă a afirmat că Executivul încearcă să „calce în picioare opoziția” și să „distrugă cel mai important partid al României”.

„Abuzurile actualei guvernări trebuie denunțate, iar hărțuirea opoziției trebuie să înceteze!

Cazul colegului meu Marian Mina, președintele Consiliului Județean Giurgiu, care e ținut la domiciliu ca suspect de COVID-19 în ciuda a două teste negative, e în mod clar un abuz! Guvernarea liberală vrea să pună la zid PSD, căutând tot timpul țapi ispășitori la centru și în teritoriu pentru a abate atenția de la managementul dezastruos al actualei crize medicale.

Am ieșit și voi ieși în apărarea colegilor din PSD, fiindcă țin la acest partid și la oamenii lui. Nu închid ochii și nu tac atunci când PNL vrea să calce în picioare opoziția și să distrugă cel mai important partid al României.

P.S. Oamenii politici au o voce în spațiul public și pot vorbi atunci când sunt victimele abuzurilor. Dar există, în contextul epidemiei COVID-19, multe abuzuri ale guvernării și multe neglijențe care privesc cetățenii obișnuiți – abuzuri și neglijențe care nu ajung niciodată să fie cunoscute publicului larg. PSD trebuie să-și ridice vocea în favoarea românilor și să arate de fiecare dată nedreptățile PNL!”, a scris Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, despre Guvernul Orban: „Bat azi toate recordurile la împrumuturi”

Viorica Dăncilă, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Aceasta îi acuză de faptul că în perioada Guvernării PSD, liberalii afirmau că social democrații împrumută sume mari pentru țară. Totuși, de când se află la conducere, Executivul condus de Ludovic Orban a accesat în primele cinci luni împrumuturi în valoare de 5 miliarde de euro. De asemenea, Viorica Dăncilă a accentuat faptul că în perioada în care Partidul Social Democrat se afla la guvernare, a reușit să reducă ponderea datoriei în PIB de la 37% la 35%.

”Cei care strigau în 2018 și 2019 că România ia credite externe bat azi toate recordurile la împrumuturi! Guvernul Ludovic Orban s-a împrumutat cu 5 miliarde de euro în primele cinci luni ale anului, ducând datoria externă la peste 110 miliarde de euro. Iar în condițiile proastei gestionări a economiei de către PNL și a previzibilei scăderi economice, ne vom trezi în curând că ponderea datoriei în produsul intern brut va sări de 40%!

Reamintesc că guvernarea PSD a reușit să reducă ponderea datoriei în PIB de la 37% la 35%, reușind deci să aducă ritmul de creștere economică peste ritmul de creștere a împrumuturilor, ceea ce guvernarea liberală nu e în stare să facă! Vorbe multe, rezultate zero la PNL!”, a spus fostul premier al României.

Comentarii
Adauga un comentariu