Eveniment-Social

Romanul care a deschis prima televiziune privata din Romania – VIDEO

Publicat: 25 mai 2011
_____ Vizualizări 1 Comentariu
1

@ Romanul care a deschis primul post TV privat din tara, Petru Frasila, isi continua visul de o viata: televiziunea @ Dupa 15 ani petrecuti la Piatra-Neamt, el s-a intors la Iasi (este nascut in comuna ieseana Motca – n.r.) si a luat totul de la capat, cu un nou studio de televiziune @ Mai mult, s-a decis sa puna pe hartie mare parte din experienta sa, anchetele jurnalistice pe care le-a facut, dar si ceea ce a fost in spatele marii sale „iubiri”: TV-ul @ Sambata, 28 mai, incepand cu ora 11.00, la Muzeul Unirii, are loc in premiera la Iasi lansarea volumului „Din culisele televiziunii – De la om la om”, de Petru Frasila

La mai bine de 21 de ani de la Revolutia din 1989, dupa ce democratia romaneasca si libertatea mass-media au trecut prin diverse faze, suisuri sau coborasuri, romanul care a deschis prima televiziune privata din tara, Petru Frasila, isi continua visul de o viata: televiziunea. Dupa 15 ani petrecuti la Piatra-Neamt, el s-a intors la Iasi (s-a nascut in comuna ieseana Motca – n.r.) si a luat totul de la capat, intr-o noua televiziune, respectiv statia locala a Prima TV. „A fost greu, foarte greu, dar si frumos in acesti ani. Atunci, dupa 1990, am fost printre primii care au pus bazele unei televiziuni private in Romania, la Iasi. Din 1996 am plecat la Piatra, unde am facut o treaba buna acolo, am avut razboaie grele cu politicenii locali care m-au amenintat… La un moment dat, am pierdut totul, se parea ca m-au ingenuncheat. Trei ani am fost somer, mergeam pe jos si nu aveam nimic, dar mi-am revenit”, marturiseste Frasila.

S-a decis sa puna pe foaie marea aventura

La mai bine de 20 de ani de cand a inceput sa faca televiziune, Frasila s-a hotarat sa puna pe hartie mare parte din experienta sa, anchetele jurnalistice pe care le-a facut, dar si ceea ce a fost in spatele marii sale „iubiri”: televiziunea. „M-am decis sa scriu despre aceste lucruri, sa ofer publicului posibilitatea de a citi despre ce am trait si ceea ce a insemnat pentru mine televiziunea. Aceste carti sper sa faca istorie si sa fie un document pentru tanara generatie. Pentru ultima carte vreau sa-i multumesc foarte mult doamnei prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Stomatologie de la Universitatea de Medicina si Farmacie”, mai spune Petru Frasila. 

Isi lanseaza ultima carte la Muzeul Unirii

Sambata, 28 mai, incepand cu ora 11.00, la Muzeul Unirii, are loc in premiera la Iasi lansarea volumului „Din culisele televiziunii – De la om la om”, de Petru Frasila. Despre carte a vorbit deja scriitorul Cassian Maria Spiridon, presedintele filialei iesene a Uniunii Scriitorilor din Romania.
Urmariti un interviu amplu filmat cu Petru Frasila pe site-ul cotidianului BUNA ZIUA IASI, www.bzi.ro.

Comentarii
  • Frasila țiganul turnător, a deschis vaginul unei fetițe la “Cântarea României”. Acest golan bețiv, care a stat la “Socola”, la dezalcoolizare, este scriitor, in limba fără gramatica a tiganilor. La “Socola” a stat, tot pentru dezalcoolizare și cumătru lui Simirad. Prima televiziune privată a fost la Timișoara, a doua a fost la Vaslui, a treia la Constanța și a patra la Iași.

Adauga un comentariu