Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu aduce acuzații Guvernului: ”Rămâne la Palatul Victoria prin fraudă și minciună!”

Publicat: 31 aug. 2020
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu cere amânarea alegerilor parlamentare din decembrie

Călin Popescu Tăriceanu aduce acuzații Guvernului: ”Rămâne la Palatul Victoria prin fraudă și minciună!” Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu are o reacție acidă la ceea ce reprezintă eșecul obținerii cvorumului de ședință pentru votarea moțiunii de cenzură în Parlament. Tăriceanu este de părere că, pentru a ajunge în acest punct, Guvernul a recurs la cumpărarea de parlamentari.

„Cel mai ridicol Guvern pe care l-am avut vreodată rămâne la Palatul Victoria prin fraudă și minciună!

În aceste ultime zile, PNL a pus la bătaie toate resursele materiale ale guvernării pentru a cumpăra parlamentari în scopul rămânerii la putere. Au reușit să păcălească suficient de mulți ca să mai amâne plecarea de la guvernare. Chiar dacă au păcălit și cumpărat câțiva parlamentari sunt convins că nu i-au păcălit pe românii care așteaptă în continuare măștile promise, pensiile și alocațiile mărite conform legii sau măsuri reale pentru deschiderea școlii.

Ziua de astăzi nu este o victorie pentru PNL și Klaus Iohannis, ci este o înfrângere pentru românii care meritau să scape de un Guvern incompetent și care, pentru ce a făcut zilele astea, nu ar trebui să se afle la Palatul Victoria, ci pe holurile Parchetelor”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Şedinţa care avea ca scop dezbaterea moţiunii a fost închisă din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care era necesară prezenţa a 233.

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că încurajează cumpărarea de parlamentari: „Vrea să-și mențină scaunul!“

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl acuză pe președintele României, Klaus Iohannis, că încurajează cumpărarea de parlamentari. Călin Popescu Tăriceanu a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, despre atacul lansat în ziua moțiunii de cenzură de Klaus Iohannis.

„În cea mai dificilă perioadă a țării, Klaus Iohannis alege să țină la putere un guvern incompetent și absolut incapabil să gestioneze criza de sănătate și, mai ales, criza economic“, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Liderul ALDE se întreabă dacă nu cumva președintele Klaus Iohannis încurajează cumpărarea de parlamentari pentru a-și consolida scaunul de la Cotroceni.

„Klaus Iohannis este complice la cumpărarea de parlamentari cu scopul „de a rămâne la putere. Oare Klaus Iohannis încurajează cumpărarea de parlamentari pentru a-și consolida scaunul de la Cotroceni?”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Klaus Iohannis acuză PSD de sabotarea „efortului național“. Călin Popescu Tăriceanu aduce acuzații Guvernului

În comunicatul Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis spune despre demersul social democraților că reprezintă „un nou demers toxic“.

„Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19. De altfel, în aceste luni dramatice pentru români, în care cetățenii și autoritățile au făcut front comun pentru limitarea răspândirii coronavirusului, PSD s-a remarcat doar prin acțiuni de permanentă sabotare a acestui efort național. (…)

Moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem. PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

 

Adauga un comentariu