Eveniment-Social

Conferință de închidere a proiectului „ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie” – FOTO

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Conferință de închidere a proiectului ZETgeneration  Zâmbet Empatie Terapie - FOTO
ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie

Marți, 30 Aprilie, ora 11.00, la sediul Ateneului ieșean, are loc Conferința de închidere a proiectului „ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie”, proiect implementat de către Ateneul Național din Iași în parteneriat cu Dac Music Performance (Norvegia). Prin acest proiect au fost realizate 15 activități de artă contemporană și s-a urmărit consolidarea dialogului intercultural, beneficiari fiind peste 3.900 de persoane.

Obiectivul general al proiectului a fost: creșterea accesului la cultură, dezvoltarea publicului, a antreprenoriatului cultural, reducerea disparităților economice și sociale din Spațiul EU cu ajutorul artei teatrale și a terapiei prin artă. Un alt obiectiv a fost dezvoltarea și consolidarea antreprenorialului cultural, prin dezvoltarea abilitaților profesionale a unui număr de 7 persoane din cadrul echipei de proiect.

ZETgeneration – Zâmbet, Empatie, Terapie” s-a desfășurat timp de 18 luni (01.11.2022-30.04.2024) în municipiul Iași (România) și în Oslo, capitala Norvegiei. În Iași, copiii au participat la 10 spectacole PsychicFormance, au vizionat Instalația de artă creată în cadrul proiectului și au avut ocazia de a participa la ateliere de terapie prin arta spectacolului și arte vizuale. La Oslo, tinerii au vizionat Instalația de artă și au participat la activitățile organizate de DAC Music Performance.

Principalele acțiuni derulate în cadrul proiectului au fost: gestionarea, monitorizarea și controlul proiectului; realizarea și implementarea celor 4 producții de artă contemporană și a atelierelor de terapie prin artă; dezvoltarea profesională a membrilor echipei de proiect; schimbul de experiență, know-how și bune practici cu DAC Music Performance, Oslo-Norvegia.

“Țin să precizez ca am încheiat al treilea proiect pe fonduri europene nerambursabile care a fost cel mai important din ultimii doi ani”, a declarat Ghiță Rusu Persic, manager Ateneul Național Iași.

“Ne-am situat încă o dată într-un domeniu interdisciplinar. Facem des asta la Ateneu, suntem conștienți că arta contribuie și cumva de la asta a plecat acest proiect”, a declarat Cezara Fantu, coordonatorul proiectului

Adauga un comentariu