Actualitate

Pensiile lunii mai au început să fie virate în avans. Românii urmează să-și primească banii mai repede decât în mod obișnuit

Publicat: 27 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pensiile lunii mai au început să fie virate în avans. Românii urmează să-și primească banii mai repede decât în mod obișnuit
Peste doar câteva zile începe minivacanța de 1 Mai, iar mai apoi începe Paștele

Vești excelente pentru toți pensionarii din România! A început virarea banilor aferenți lunii mai, mai devreme decât s-ar fi întâmplat în mod obișnuit. Pentru a nu avea neplăceri cauzate de minivacanțe, pensionarii din România nu mai trebuie să își facă griji.

Urmează o perioadă încărcată pentru români. Peste doar câteva zile începe minivacanța de 1 Mai, iar mai apoi începe Paștele. Aflate la doar câteva zile distanța una de cealaltă, cele două perioade în care oamenii vor avea liber ar fi putut să afecteze virarea pensiilor în conturile românilor.

Pensionarii din România își primesc pensiile pentru luna mai cu câteva zile înainte de termen

După decizia Casei de Pensii, românii au scăpat de orice grijă din acest punct de vedere. Pensionarii vor primi banii în doar câteva zile, căci a început deja virarea sumelor în conturi. Aşadar, indiferent de metoda prin care sunt încasați banii, pensiile vor ajunge la beneficiari înainte de Paște.

După cum știm deja, sărbătorile sunt din ce în ce mai costisitoare, iar posibilitatea să nu își primească banii la timp ar fi creat multe neplăceri din acest punct de vedere.

Așadar, pensiile vor fi plătite în avans în scurt timp. Pentru acest lucru a fost nevoie de suma de 9.331.399 mii de lei, astfel încât toți românii să îşi primească banii.

” Compania Naţională, Poşta Română” a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp”, a transmis Casa de Pensii.

Românii primesc tichete de Paște

Din cauza prețurilor foarte mari din magazine, românii sunt nevoiți să scoată din ce în ce mai mulți bani din buzunar pentru a face cumpărăturile de bază. În perioada sărbătorilor, sumele aproape că se triplează, motiv pentru care românii fac eforturi financiare.

Guvernul a venit în ajutorul persoanelor cu venituri reduse, cu tichetele de Paște. Acestea reprezintă un ajutor financiar de 125 lei pentru fiecare persoană care se încadrează în cerințele impuse în proiect.

– Cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;
– Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;
– Pensionari care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;
– Pensionari cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislației;
– Persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;
– Indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată

Adauga un comentariu