Actualitate

Aceasta doctorita din Iasi s-a fript zdravan cu un medic. Totul s-a dezvaluit la tribunal. Acum ea trebuie sa-l plateasca

Publicat: 10 iul. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aceasta doctorita din Iasi s-a fript zdravan cu un medic. Totul s-a dezvaluit la tribunal. Acum ea trebuie sa-l plateasca
1

@ Instanta de judecata a emis o hotarare definitiva si irevocabila in razboiul dintre cei doi medici @ Medicul Eugen Ancuta a castigat procesul si unitatea medicala trebuie sa-i plateasca o suma frumusica de bani

Razboiul dintre doi medici din Iasi a fost stins de instanta de judecata. Dupa mai bine de un an de cand a fost dechis procesul, a venit si verdictul judecatorului. Hotararea este definitiva si irevocabila.

Conf. dr. Eugen Gigel Ancuta, cercetator gradul II la Maternitatea Elena Doamna din Iasi a castigat procesul impotriva unitatii medicale si Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi. Medicul Eugen Ancuta deschis actiune in instanta, la inceputul anului trecut, pentru neacordarea sporului de doctorat, 15 la suta.

La acea vreme, doar o parte dintre medicii care au obtinut titlul stiintific de doctor primeau acest spor, iar cei care au obtinut diploma de doctor dupa anul 2009 nu au primit niciodata acesti bani. In vara anului 2016, in urma nenumaratelor demersuri, a fost reglementata aceasta problema si abia de la 1 august 2016 toti medicii cu titlul de doctor au beneficiat de sporul de doctorat. Actul normativ emis atunci nu se aplica retroactiv. Actiunea formulata de dr. Ancuta impotriva DSP Iasi a fost respinsa de instanta de judecata, pe motiv ca nu are calitate procesuala pasiva.

Citeste si : Panarama de pe lume intre doi ginecologi din Iasi. Interesele sunt uriase

„Instanta obliga parata Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Elena Doamna din Iasi la plata catre reclamant, incepand cu 09.04.2015, a drepturilor salariale corespunzatoare sporului pentru titlul stiintific de doctor, stabilite ca diferenta intre nivelul de salarizare efectiv primit de reclamant si cel cuvenit unei persoane incadrate pe functia de cercetator II cu titlu de doctor in cadrul paratului Spitalul Clinic de Obstetrica Ginecologie Elena Doamna Iasi, in cuantum actualizat cu indicele de inflatie de la data nasterii dreptului, 09.04.2015 si pana la plata efectiva a acestora. Obliga parata sa plateasca reclamantei suma de 1.000 lei, reprezentand cheltuieli de judecata”, se arata in hotararea emisa de instanta.

Citeste si : Scandal urias cu minore, la un spital din Iasi. Cum s-a descoperit totul

Presedintele CJ vrea schimbari la maternitate

Asta inseamna ca Maternitatea Elena Doamna din Iasi, reprezentanta de managerul dr. Cristina Dobre, trebuie sa-i plateasca conf. dr. Eugen Ancuta, o suma frumusica de bani. Medicul Eugen Ancuta este cercetator gradul doi, echivalentul titlului de conferentiar, si este platit de Maternitatea Elena Doamna, din fondurile Ministerului Sanatatii, prin Directia de Sanatate Publica. Initial, atat juristii de la DSP Iasi, cat si de la maternitatea nu au crezut ca medicul Ancuta va avea castig de cauza.

Citeste si : O doctorita din Iasi a calcat, din nou, pe bec. De aceasta data, a facut-o impreuna cu un medic rezident

„Hotararea instantei este definitiva si irevocabila. Maternitatea trebuie sa o puna in aplicare urmand a intra in posesia banilor. Nu am calculat exact cati bani trebuie sa primesc. Cred ca este vorba de aproximativ 6000 lei la care se adauga inca 1000 lei, cheltuieli de judecata”, a declarat conf. dr. Eugen Gigel Ancuta.  Acesta nu este singurul proces pe care medicul l-a intentat conducerii unitatii medicale.

Aceasta situatie nu este deloc pe placul presedintelui Consiliului Judetean Iasi, institutie care administreaza unitatea medicala. Aceasta este inca o bulina neagra pentru Maternitatea Elena Doamna condusa de dr. Cristina Dobre, dupa scandalul imens cu avorturile ilegale in randul minorelor efectuate fara a avea acordul tutorelui legal.

In acest sens, reprezentantii CJ Iasi au depus o plangere la Parchet. Procurorii nu au finalizat cercetarile. De asemenea, in cadrul CJ se discuta tot mai mult despre desfiintarea Maternitatii Elena Domana si transformarea unitatii medicale in sectie exterioara a Maternitatii Cuza Voda din Iasi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.

Adauga un comentariu