National

Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire din Olt. 44 de persoane au fost depistate pozitiv

Publicat: 16 sept. 2020
Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni
A fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la căminul de vârstnici din Gilău, județul Cluj, unde zeci de persoane au fost confirmate cu COVID-19.

Un focar de COVID-19 a fost depistat la un centru de îngrijire din Ol. Este vorba despre Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, din Slatina, județul Olt, unde nu mai puţin de 44 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Dintre cele 44 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, 43 sunt beneficiari ai centrului și un angajat. În urma acestor cazuri, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică.

În plus, s-a dispus carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele două unităţi sanitare de profil (Secţie COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire din Olt: Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, în carantină 14 zile

De asemenea, s-a dispus restrângerea activităţii într-un pavilion pentru pacienţii şi personalul cu rezultat negativ, iar spațiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri.

„S-a mai dispus carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie și repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu”, declarat reprezentanții Prefecturii Olt.

Focar de COVID-19 la un centru de vârstnici din județul Cluj

Aproape 50 de persoane dintr-un centru de vârstnici din comuna Apahida, județul Cluj, au fost diagnosticate cu COVID-19. În acest caz fiind vorba de angajați ai instituției, dar și de beneficiari care au vârste cuprinse între 68 și 92 de ani.

Prefectul Cluului, Mircea Abrudean, a declarat că focarul a apărut la un centru de vârstnici – Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida.

„Din 54 de testați, 48 sunt pozitivi (rezidenți cu vârstele între 68-92 ani și personal angajat). În cursul zilei de azi (miercuri – n.r.) se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic și imagistic, în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecărui pacient”, arată reprezentanții Prefecturii Cluj.

17 angajați sunt infectați cu Covid-19 la o fabrică de mobilă din Cluj

Un focar de COVID-19 a fost depistat și la o fabrică de mobilă din localitatea clujeană Gherla, până acum fiind depistaţi pozitiv 17 angajaţi.

“Avem un focar activ la o fabrică din Gherla. Ca urmare a testării realizate de angajator la 54 de persoane care erau contacţi direcţi cu un caz pozitiv, au fost depistaţi 17 angajaţi pozitivi. S-a luat măsura suspendării activităţii pentru decontaminare. Ancheta epidemiologică este în curs, urmând a se stabili contacţii direcţi şi a se lua măsura carantinării la domiciliu a acestora”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Pacienţii pozitivi vor fi transportaţi la spitalele COVID din Cluj-Napoca pentru evaluare medicală. Fabrica din Gherla are 250 de angajaţi.

Focar de COVID-19 la o fabrică din județul Cluj

Un alt focar de COVID-19 a fost depistat pe 4 septembrie la o fabrică din Cluj. 24 de angajați dintr-un total de 75 ai unei fabrici din satul Macău, comuna clujeană Aghireș, au fost infectați cu noul coronavirus, iar fabrica a fost închisă.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudan, a declarat că focarul este activ în comuna Aghireșu, cu 21 cazuri pozitive provenind de la o fabrică de pe raza comunei.

Pe lângă cei 21 de angajați testați pozitiv și care locuiesc în comuna Aghireșu mai sunt alți trei angajați infectați cu COVID-19, dintr-un total de 75 de angajați testați. Activitatea fabricii a fost suspendată pentru o perioadă de 14 zile și spațiile sunt dezinfectate.

Fabrica se ocupă de ambalaje pentru corespondență și sigilii de securitate.

Adauga un comentariu