Actualitate

Lia Olguța Vasilescu, despre secretizarea salariilor din instituţiile de apărare: „Echivalează cu creşterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld”

Publicat: 10 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lia Olguța Vasilescu despre secretizarea salariilor din instituţiile de apărare Echivalează cu creşterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld
Lia Olguța Vasilescu susține că problema nu este lipsa banilor, ci faptul că liberalii nu vor să aplice legea

Lia Olguța Vasilescu a avut o reacție tranșantă cu privire la dorința Guvernului Orban de a secretiza salariile din instituţiile de apărare, ordine publica şi siguranţa naţională.

„Dacă vă interesează care e scopul pentru care guvernul PNL a decis să secretizeze salariile din instituţiile de apărare, ordine publica şi siguranţa naţională, atunci trebuie să aflaţi că, de fapt, Guvernul Orban secretizează pensiile speciale. Pensiile speciale reprezintă 85% din salariul în plata al celor aflaţi în activitate. Dacă nu mai poţi afla salariul, logic nu mai ai cum să afli nici cuantumul pensiilor speciale unde, oricum, este o secretomanie încât nici măcar mie, ca ministru, nu mi s-au pus la dispoziţie asemenea date.

Menţionez că, în 2017, guvernul PSD a decis prin OUG PLAFONAREA pensiilor speciale. Asta în cazul în care nu înţelegeţi de ce am fost cel mai înjurat ministru de „speciali”… Ce a făcut actualul guvern? A solicitat în comisia de Muncă a parlamentului abrogarea acestei OUG, ceea ce echivalează cu creşterea pensiilor speciale de la un buget de 9 mld lei la 16 mld… Cea mai bună lege pentru prnsiile speciale este cea introdusă de PSD în parlament, de impozitare progresivă a acestora.

Nicio altă lege nu poate rezolva situaţia discriminărilor care vor apărea atunci când unii vor rămâne cu pensiile speciale pe care le au în plata exact la cuantumul de acum, iar pentru cei care se pensionează de acum înainte va opera o altă lege. Scriu asta pentru cei care mai merg încă după fenta ca PNL vrea eliminarea pensiilor speciale…”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Adauga un comentariu