National

Reacţia oficială a conducerii Spitalului Victor Babeș după tragedia în care au murit 3 pacienți

Publicat: 13 apr. 2021
Intrarea de la Spitalul Victor Babeș din București
Conducerea spitalului Victor Babeș are o comunicare oficială ca urmare a tragediei în care au murit 3 persoane

Conducerea Spitalului Victor Babeș din București a oferit o reacţie oficială după tragedia în care au murit 3 pacienţi. Vorbim despre faptul că trei femei au decedat după ce au rămas fără oxigen din cauza, cel mai probabil, unei defecţiuni tehnice înregistrate la unul dintre TIR-urile de Terapie Intensivă din curtea unităţii medicale.

Conform comunicatului oferit de conducerea spitalului, personalul medical dar şi cel auxiliar acordă întregul sprijin anchetatorilor pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Conducerea Spitalului Victor Babeș a vorbit despre cei cinci pacienți care au scăpat cu viață

Într-o poziţionare oficială, cei din conducerea Spitalului Victor Babeș din București au afirmat faptul că, atât personalul medical cât și personalul auxiliar colaborează cu anchetatorii pentru a se stabili cu exactitate cauza care a dus la producerea tragediei. De altfel, aceeaşi conducere a transmis pentru Mediafax faptul că cei cinci pacienţi care au scăpat cu viață au fost transferați la alte spitale. Patru pacienţi au fost transferaţi la alete spitale, iar un al cincilea a fost transferat la Terapia Intenisvă din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeș:

„În ceea ce îi privește pe ceilalți cinci pacienți, patru au fost transferați în siguranță la alte spitale, iar unul a fost relocat în secția principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”. În prezent, la fața locului se desfășoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei, iar personalul medical și cel auxiliar din cadrul unității sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului”, a anunțat conducerea spitalului bucureștean, potrivit Mediafax.

3 pacienţi au murit pentru că au rămas fără oxigen în TIR-ul AŢI

În cursul zilei de luni, 12 aprilie, o tragedia avea să îndolieze Bucureștiul. Vorbim despre faptul că 3 pacienţi au murit după ce au rămas fără oxigen în TIR-ul de la ATI. Acesta era staţionat în curtea spitalului Victor Babeș. De altfel, premierul Florin Cîțu împreună cu Raed Arafat au ieşit într-o conferinţă de presă în care au răspuns la mai multe întrebări puse de jurnalişti. Totuşi, veşnicul absent al Sănătății, ministrul Vlad Voiculescu, s-a mulțumit oferit un mesaj pe rețelele de socializare cu fix 2 minute înainte ca Florin Cîțu să intre în conferința de presă.

Nu este prima oară când cei doi oficiali se ” tatonează”, fiind bine cunoscut faptul că Vlad Voiculescu și-a programat conferinţa de presă de duminică peste cea susţinută de premierul Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu, liderul PSD critică în termeni duri coaliția de Guvernare

Marcel Ciolacu, liderul PSD critică în termeni duri coaliţia de Guvernare. Într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, Ciolacu susţine faptul că PNL este condus de Dan Barna iar premierul omite să facă ceea ce este necesar și anume să îl demită pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății:

„Cîțu a ieșit ca o dizeuză de bâlci să îi pună covor roșu lui Arafat! Așa am aflat, după 7 ore, că la ora 16.25, ORA ROMÂNIEI, au murit iar niște oameni din vina lor! Au murit oameni fără oxigen din vina LOR! Și ei caută acarul Păun cu tot felul de explicații penibile și sforăitoare!

PNL-ul e luat ostatec de Bârna și useriști! Nu pot nimic. O adunătură de lași, fricoși incompetenți și hoți!Cîț u a ratat iar. Trebuia să-l demită pe Vlad Voiculescu. Singurul gest onorabil. Dar a fugit, din nou, de răspundere. O vom face noi prin moțiune”, se arată în postarea lui Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu