Actualitate

A suspendat, Ucraina, livrarea de gaze naturale ca să se răzbune pe Germania?

Publicat: 12 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A suspendat Ucraina livrarea de gaze naturale ca să se răzbune pe Germania
A suspendat, Ucraina, livrarea de gaze naturale ca să se răzbune pe Germania?

Oficialii de stat din Ucraina au declarat că întrerup livrarea de gaze naturale către Europa. Explicația oficială este cea în care, în regiunea în care se află conductele ce transportă gaze către Europa, forțele rusești ocupante au început să devieze fluxul de gaze către regiunile separatiste din Ucraina. Totuși, unii analiști geopolitici sunt de părere că acțiunea ucrainienilor vine ca o răzbunare pe Germania pentru că ofițerii de poliție au confiscat un steag al țării.

În ceea ce privește partea rusească, Gazprom anunța că nu există nicio problemă din punctul lor de vedere a livrării de gaze naturale către Europa. În acest context este dificil de precizat ce se întâmpla, dacă știrea precum că Ucraina se răzbună pe Germania este una falsă sau are rădăcini adevărate.

Trebuie să precizăm faptul că nu ar părea că forțele rusești au un motiv să devieze fluxul de gaze naturale către regiunile separatiste, mai ales în contextul în care Rusia nu se ferește să aplice sancțiuni, atunci când dorește. Vă aducem aminte faptul că rușii au fost foarte direcți în momentul în care au decis să stopeze în totalitate exportul către terțe țări cum ar fi Polonia și Bulgaria.

Așadar, vom urmări situația iscată în regiunea Luhansk unde încă se dau lupte grele între forțele ucrainiene și cele rusești.

Adauga un comentariu