Local

Aceștia sunt elevii de 10, din județul Iași, la examenul de Bacalaureat din luna iunie! Surpriza a venit de la un liceu din Pașcani

Publicat: 28 iun. 2022
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Aceștia sunt elevii de 10 din județul Iași la examenul de Bacalaureat din luna iunie Surpriza a venit de la un liceu din Pașcani
Ei sunt cei opt elevi care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, din luna iunie

În județul Iași, 8 tineri au reușit să obțină nota maximă la examenul național de Bacalaureat 2022 din luna iunie. Rezultatele excelente poziționează orașul pe locul 2 în topul județelor cu cei mai mulți elevi de 10. Liceele cu renume din oraș își păstrează tradiția rezultatelor excepționale, iar surpriza a venit din partea Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani

Punctajele maxime obținute la toate cele trei materii reprezintă o frumoasă carte de vizită pentru admiterea la facultăți ca Informatică, Medicină și Drept.

Rezultatele au confirmat că performanța poate fi atinsă, prin muncă.

Ei sunt elevii de 10 ai județului Iași

Numele celor 8 elevi care au reușit să obțină note maxime la toate cele trei discipline din cadrul examenului național de Bacalaureat 2022, sesiunea iulie, sunt: Antonia Bădărău Rață, Elena-Casiana Bobric, Ștefania Gall, Mihaela Hudișanu, Mălina Harasim, Narcisa Elena Dascălu, Ioana Roxana Popa și Ana Maria Trandafirescu.

Antonia Bădărău Rață, una dintre cele 8 tinere, a absolvit Colegiul Național Iași, urmând un profil real, și a reușit să se pregătească de una singură pentru „examenul maturității”.

„Anii de liceu mi-au plăcut foarte mult, acum îmi pare rău de anii de pandemie pierduți. Dintotdeauna am fost pentru latura aceasta reală, cu Matematica. M-am pregătit cel mai mult pe cont propriu, cu ajutorul profesorilor. Părinții mei m-au sprijinit mereu, dar niciodată nu m-au stresat, asta a fost dorința mea. În continuare, voi rămâne la Iași, la Facultatea Drept”, a declarat Antonia Bădărău Rață.

Notele maxime au validat efortul depus de eleve în anii de liceu. O altă ieșeancă de 10, Elena-Casiana Bobric, de la Colegiul Național din Iași, are planuri mari de viitor.

„Rezultatele au venit cumva ca o încununare a efortului depus pe parcursul celor 4 ani de liceu. Sunt foarte fericită și emoționată, în continuare aș vrea să urmez Medicina, să ajut alți oameni, la fel cum și pe mine m-au ajutat profesorii”, a menționat Elena-Casiana Bobric.

Eleva de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Ștefania Gall, consideră că examenul de Bacalaureat s-a dovedit a fi unul ușor.

„Mă bucur foarte mult de rezultatul obținut la Bacalaureat și consider că această notă este materializarea unei munci constante în anii de liceu și nu numai. Am mers mereu cu plăcere la școală și pentru mine nu a fost niciodată un efort să învăț, să mă pregătesc pentru ore, să dau teste. Am avut parte de niște profesori deosebiți, care m-au susținut mereu și m-au încurajat să ajung unde sunt astăzi. Pentru mine, subiectele au fost destul de ușoare, poate și pentru că am învățat mereu cu drag. Emoțiile au fost nelipsite totuși, dar am reușit să trec cu bine de ele și să obțin acest rezultat frumos”, a declarat Ștefania Gall.

Mihaela Hudișanu este numele singurei eleve de la Colegiul Național „Emil Racoviță” cu nota maximă la Bacalaureat, Matematica fiind marea sa iubire.

„În ultimii ani, am participat la olimpiade la Matematică, așa că pentru mine Matematica și Informatica nu au reprezentat o problemă. Chiar, pe viitor, intenționez să mă înscriu la Facultatea de Informatică. Într-adevăr, BAC-ul poate necesita muncă constantă, pe un timp îndelungat, în special la științele exacte, dar și la Română a fost o surpriză, pentru că la subiectul al III-lea am primit comedia, dar a fost bine, cred că toți s-au descurcat foarte bine. Am avut noroc de profesorul de la clasă, în special de dl. Lucian Dorel, întrucât foarte mulți au obținut nota 10 la Matematică, având parte de o pregătire riguroasă”, a menționat tânăra.

O surpriză plăcută a venit tocmai de la Pașcani, una dintre absolventele clasei a XII-a, Mălina Maria Harasim, numărându-se printre ieșencele cu media 10 la cel mai important examen.

„Am făcut pregătire doar la Română, mai mult pentru că doresc să aplic la Facultatea de Drept și am considerat că am nevoie de pregătire pentru partea de gramatică. La Matematică și Biologie mi s-a părut că a fost la nivel mediu de dificultate, la Limba română a fost un pic mai greu”, a spus absolventa Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani.

Liceele de top păstrează tradiția mediilor de 10

Colegiile cunoscute în Iași au obținut și în acest an rezultate deosebite la Bacalaureat, oferind municipiului câte doi elevi care au demonstrat că se poate obține nota maximă.

Narcisa Elena Dascălu, elevă la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, consideră că succesul apare ca urmare a învățării constante.

„Pentru mine, Bacalaureatul a fost un examen cu stres moderat. Cred că această cheie a succesului este să te apuci din timp de învățat și să iei totul din aproape în aproape. Doresc să merg la Facultatea de Drept al Universității «Alexandru Ioan Cuza» Iași. Deși pot pleca la studii în afară, voi rămâne aici”, a declarat tânăra.

Ioana Roxana Popa, de la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, este de aceeași părere, studiul în timp fiind „cheia succesului”.

„Rezultatul de la Bacalaureat a fost neașteptat, dar însumează munca a patru ani în care m-am dedicat cu prisosință studiului, precum și micilor momente petrecute alături de cei dragi, cărora le mulțumesc pentru toată susținerea. Pot spune că a fost vorba și de «fatum»-ul care a contribuit la această reușită. Diferența dintre un 9,75 și un 10 ține mai mult și de subiectivitatea corectorului, aptitudinea pentru a găsi potențiale. Pot spune liceenilor care vor susține acest examen că este unul de nivel mediu, chiar ușor. Cu toate acestea, munca de la Bacalaureat trebuie să fie însoțită întotdeauna de consecvență. Le mulțumesc atât părinților mei, care întotdeauna au apreciat sârguința și dorința mea pentru a-mi vedea idealurile devenite realitate, cât și școlii, profesorilor care au reușit să aibă un ecou în interiorul meu. Studiul pentru acest examen nu l-am pus niciodată în prim-plan, chiar și în clasa a XII-a. Mai mult decât atât, am alternat cu studiul unei limbi clasice, limba latină, unde am reușit să am și o calificare internațională la «Certamen Ciceronianum». Astfel, voi urma cel mai probabil o secție de Limba română – Literatura universală și comparată, dar consider că drumurile niciodată nu vor avea obstacole. Poate voi urma chiar și Filosofie, Istorie sau Drept în viitorul apropriat”, a precizat Ioana Roxana Popa.

Cea de-a doua „tânără de 10” de Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Ana Maria Trandafirescu, are în plan să urmeze următoarele studii în afara țării.

„Examenul de Bacalaureat este un examen al maturității, este un parcurs ușor, cu suișuri și coborâșuri, acest examen a reprezentat o treaptă importantă în dezvoltarea mea ca om și ca elev. Aș putea spune că nu a fost neapărat un obiectiv să iau 10 la Bacalaureat, am reușit asta depășind obiectivele. Este un examen dificil, am lucrat mult pentru el și pentru asta sunt mândră că m-au ajutat părinții, sora mea mai mare și cadrele didactice de la Colegiul «Mihai Eminescu». Sper ca pe viitor să reușească și mai mulți elevi să realizeze aceste rezultate. Mă îndrept către o universitate din afara țării, pentru că doresc să urmez un profil de comunicare și relații internaționale”, a spus Ana Maria Trandafirescu.

Iașul, în topul județelor cu cele mai bune rezultate

La nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare, înainte de contestații este de 81,67%, în creștere față de procentul de la rezultatele de anul trecut anul trecut (77,96%) și peste media națională (73,3%). Acest procent de promovabilitate situează județul Iași pe locul II în ierarhia națională. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 85,42%, iar pentru promoțiile anterioare, 34,07%.

„9 candidați au obținut media 10 (8 din această sesiune și 1 din sesiunea specială destinată elevilor olimpici), județul Iași plasându-se în acest clasament pe poziția a II-a pe țară. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național Iași, Colegiul Național «Costache Negruzzi» Iași, Colegiul Național «Mihai Eminescu» Iași, Colegiul Național «Emil Racoviță» Iași și Liceul Teoretic «Miron Costin» Pașcani”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Astfel, din 5.077 de elevi înscriși la Bacalaureat, doar 4.032 au fost declarați „promovați”. Dintre aceștia, 3.909 de candidați provin din promoția curentă, iar 123 de candidați din promoțiile anterioare.

Tinerii nemulțumiți de notele obținute au putut depune contestații ieri, urmând ca rezultatele finale să fie afișate vineri, 1 iulie 2022. Anul trecut, și alți elevi de 10 au făcut ca județul Iași să ocupe locul același loc.

Comentarii
  • Pentru Meditativ: Nici unul dintre acestia nu va fi somer. Garantat. 100% vor avea ocupatii bine platite, daca nu chiar foarte bine….medici, judecatori, IT-isti…….Sunt convins ca nici unul nu va fi vreun ”bombardier” sau video–chatista, sau hair-stylista sau make-up artista….

  • Subscriu la ce a scris Unu, din ce am citit am văzut ca majoritatea rămân in țara, știu ei ce știu, au deja planul pentru viitor de nu au ales varianta unei facultăți din exterior.
    Bravo lor!

  • Fete frumoase, elegante si destepte. Bravo lor!
    Pentru ce a scris cineva mai sus: nu este relativa nota la romana. Este un barem, se urmareste felul in care se sustine o idee, exprimare si alte criterii pe care copiii le-au intrunit

Adauga un comentariu