Actualitate

Cât tupeu să ai?! Angajații din primării vor salarii mărite și amenință cu greva!

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Cât tupeu să ai Angajații din primării vor salarii mărite și amenință cu greva
Angajații din primării vor salarii mărite și amenință cu greva

Angajații din primării vor salarii mărite și amenință cu greva. Deși mulți dintre ie nu fac altceva decât să plimbe niște hârtii dintr-un birou în altul au tupeul nesimțit de a amenința cu blocarea activității în săptămână alegerilor locale. 60.000 de angajați din primării sunt afectați și au anunțat deja alte două proteste.

Angajații din primării vor salarii mărite și amenință cu greva

Angajații din primăriile comunale vor salarii mărite și amenință cu blocarea activității în săptămâna alegerilor. Angajații a peste 1.200 de primării din comunele din țară si-au blocat, astazi, activitatea. Aceștia amenință cu grevă generală pe data de 3 iunie, dacă nu li se vor majora pana atunci salariile.

Este vorba despre primăriile din comunele din țară. Acolo activitatea a fost blocată vineri, timp de două ore, între orele 11.00 și 13.00. Prin această grevă de avertisment, angajații vor să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

Aceștia au făcut și nenumărate proteste iar principalele revendicări sunt cele legate de salarizare. Oamenii spun că sunt plătiți la niv elul anului 2021 și că au vrut să marcheze prima zi de campanie electorală prin această grevă de evertisment.

Dacă Guvernul nu va găsi soluții pentru problemele lor, oamenii spun că vor declanșa și o grevă generală în săptămâna alegerilor.

60.000 de angajați din primării sunt afectați și au anunțat deja alte două proteste. Primul va avea loc între 20 și 22 mai în mai multe orașe din țară, iar cel de-al doilea, în fața Guvernului, pe data de 23 mai.

„Jumătate dintre primăriile din comunele din România sunt plafonate cu salariile sub nivelul viceprimarului, iar viceprimarul din aceste comune, potrivit legii, are un venit net mai mic decât muncitorul necalificat din construcții“ a mințit cu nonșalanță Dan Cârlan, vicepreşedintele Federaţia COLUMNA-SCOR.

Proteste și în urmă cu trei luni

Angajații din mai mult de 2.600 de primării din comunele din țară au intrat în luna martie în grevă de avertisment. Peste 60 de mii de funcționari nu vor lucra timp de două ore, pentru o săptămână, nemulțumiți că nu au primit creșterile salariale promise.

Aceștia au fost în grevă de avertisment de două ore și, în rest, în grevă japoneză cu exces de zel.

„Vom aștepta împreună cu tot satul mijlocul lunii aprilie, ca să evaluăm execuția bugetară la primul trimestru, cum ne amăgește Guvernul”, a transmis atunci Sindicatului Naţional al Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România.

Sindicaliștii au cerut atunci o majorarea salarială de 500 de lei brut.

„Cetățenii vor primi documentele solicitate primăriilor la limita maximă prevăzută de lege, adică 30 de zile, și nu în cel mai scurt timp. Suntem conștienți de faptul că acțiunea noastră de protest va provoca un anume disconfort în rândul colectivității locale, disconfort care ne dorim să fie înlăturat cât mai repede de către Guvern, dar buna noastră credință a fost dovedită prin cele șase săptămâni succesive de suspendare a protestului, pentru a da guvernului posibilitatea să-și țină promisiunile“, au amenințat sindicaliștii.

Acum, angajații din primării vor salarii mărite și amenință cu greva și amenință cu blocarea activității în săptămână alegerilor locale.

Comentarii
  • Greva?! Nu-i tine nimeni cu forta, acolo. Nu le convine, pot pleca oricand. Sa ne lase. Cand statul pompeaza bani in salariile bugetarilor, apare inflatia. Noi le platim astora salariile, sI tot noi suferim. Hai sictir cu greva voastra. La munca sau la revedere.

  • Dăi în biserica mamii lor de jigodii puturoase nesimțite ! Dați cu toții afară de panarame sau măcar vreo 700.000 cum va cere în curînd UE și băgat AI , inteligența artificială !, oricum asta este mersul în următorii ani !, acești birocrați inpuțiți nu își merită locul de muncă nici unul !, săi vedeți ce aere de vipuri deranjate au , ce sictir și lehamite , ce nesimțire și aroganță pe ei cînd te duci să ceri un aviz , o autorizație , o ștampilă , o semnătură de căcat !, sunt unii dintre noi care așteaptă un căcat de aviz pe o foaie de hîrtie scrisă 4 , 5 rînduri și 2 ani !, mai și condiționează indirect șpăgi și comisioane pentru deranj !

  • Multă moie la toți birocrații !, sunteți niște lipitori , putori ordinare care nu.produceți nimic plus valoare pentru societate

  • Ce golani cu tupeu și nesimțire sunt orașele goale când sunt bugetarii în minivacante. Colcăie primăriile de putori pe salarii mari .

  • Nesimtire crunta, dar nu mai tine cu de astea. Gata, la revedere, a intarcat balaia.

    La ce salarii, sporuri, tichete, norme de hrana si de haine, beneficii de tot felul ce au astia din Primarii si consilii, poti sa ii dai pe toti afara ca in secunda 2 gasesti sa ii inlocuiesti cu oameni mai buni si mai ok.

    Oamenii care vin in locul lor nici nu fac greva si spun si saru mana ca i-ai primit si l-e da-i asa salarii faine cum au astia nesatui, acum.

    Pe bune, fa o incercare si vezi ca iti completezi echipa instant.

  • Băi nesimțiților, nu băgați toți salariații din primării în aceiasi oală. Și eu lucrez într-o primărie de 40 ani și am un salariu net de 3800 lei. De cei din învățămînt , care au salarii mai mari, lucrează 4 ore/zi și au vacanță aproape jumătate de an, de ce nu spuneți nimic.

  • Daca ai 40 vechime , nea functionar , recunoaste ca problema e in nr prea mare de primarii . Si judete . Organizarea admin-teritoriala e din ’65. Potasul ducea scrisori calare in unele zone . Se ducea geavida la dispensar cu carul cu boi.Iar ambulanta de la Iasi sa zicem pana la periferia judetului facea mai bine de jumate de zi . Zic ca 20-25 de judete si 2000 de primarii e prea mult in tara asta. Acum sunt peste 3000.

    In sezon , la 12h poti ridica 7000 , 8000 net. Hai pe santier. Nu te forteaza nimeni sa stai functionar.

  • Oameni buni, după cum spunea și colegul din comentariul anterior, noi nu vrem marire de salariu, ci aplicarea legii cadru 153/2017 privind salarizarea din administrația publica. Acum aceasta este aplicată de primari pe ochi frumoși , Vrem o lege a salarizării unitare, pe toată țara, să nu mai fim la mila primarilor. În mare parte aveți dreptate, primarii și gașca lor și-au făcut salarii mari, nu mai spun de sporuri.

  • Demisia și pa,daca nu le mai convine la stat ,la 8000-10000 lei net cat câștigă trântorii din primarii ,imediat se găsesc înlocuitori.

Adauga un comentariu