Actualitate

Se intervine cu Armata: 50 de militari deszăpezesc mașinile blocate între Buzău şi Râmnicu Sărat. Stare de alertă în Vrancea din cauza zăpezii – VIDEO

Publicat: 28 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se intervine cu Armata 50 de militari deszăpezesc mașinile blocate între Buzău şi Râmnicu Sărat. Stare de alertă în Vrancea din cauza zăpezii - VIDEO
Divizia 2 Infanterie "Getica" acţionează cu detaşamente de intervenţie în situaţii de urgenţă în diverse localităţi afectate de precipitaţiile din ultimele 24 de ore

Un efectiv de 50 de militari şi cinci utilaje tehnice sprijină autorităţile locale pentru deszăpezirea autovehiculelor blocate între localităţile Buzău şi Râmnicu Sărat, a informat, sâmbătă, 28 ianuarie, Ministerul Apărării Naţionale, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, începând cu dimineaţa zilei de sâmbătă, Divizia 2 Infanterie „Getica” acţionează cu detaşamente de intervenţie în situaţii de urgenţă în diverse localităţi afectate de precipitaţiile din ultimele 24 de ore.

„La Buzău, un efectiv de 50 de militari şi 5 utilaje tehnice, din cadrul batalioanelor 200 Sprijin şi 3 Geniu sprijină autorităţile locale la deszăpezirea a zeci de autovehicule rămase blocate pe DN 2 (E 85), între localităţile Buzău şi Râmnicu Sărat”, adaugă sursa citată.

MApN precizează că are pregătite efective de militari şi mijloace tehnice pentru a interveni, în această perioadă, în zonele afectate de intemperii, la solicitarea autorităţilor locale şi centrale.

S-a instituit stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decretat, sâmbătă, stare de alertă în județul Vrancea din cauza ninsorii și a viscolului.

În contextul situației generate de fenomenele meteo periculoase prognozate pentru sâmbătă, premierul Nicolae Ciucă a convocat în regim de urgență, în format online, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

În cadrul ședinței CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

„Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, transmite Guvernul.

Adauga un comentariu