Eveniment-Social

Studenții caută soluții pentru eliminarea cozilor de la ghișeele din instituțiile publice!

Publicat: 07 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Studenții caută soluții pentru eliminarea cozilor de la ghișeele din instituțiile publice
Studenții caută soluții pentru eliminarea cozilor de la ghișeu

Studenții de la orice universitate din țară pot participa la o competiție organizată de Universitatea din București (UB) și Camera Deputaților, prin care să creeze o platformă de programări online care să înlocuiască statul la ghișeu pentru obținerea de informații și depunerea de documente, contribuind la debirocratizarea României. Înscrierile se închid miercuri, 8 martie 2023

Orice echipă alcătuită din 2 sau 3 studenți de la orice universitate din România poate participa la acest hackaton. În cadrul acestei ediții se pot înscrie echipe de studenți cu profil uman, dar și echipe de studenți cu profil tehnic, urmând ca echipa finală să fie compusă din ambele profiluri.

Asamblarea echipelor finale se va face de către organizatori. Candidații trebuie să completeze formularul de pe site-ul romaniafaradosar.ro cu o scurtă descriere a membrilor echipei, însoțită de un eseu (maximum două pagini) prin care să arate motivația din spatele participării la realizarea acestei campanii.

„Ne propunem eliminarea cozilor de la ghișeu prin programări online în toate instituțiile și colectarea într-un singur loc a tuturor informațiilor despre actele necesare pentru obținerea serviciilor publice corespunzătoare evenimentelor de viață (naștere, obținerea unui autoturism, deschiderea unei afaceri, construirea unei case etc.)”, susțin organizatorii concursului pe site-ul romaniafaradosar.ro.

Studenții caută soluții pentru eliminarea cozilor de la ghișeu

Orice echipă formată din 2 sau 3 studenți de la orice universitate din România poate participa la acest hackaton. Candidații trebuie să completeze formularul de pe site-ul romaniafaradosar.ro cu o scurtă descriere a membrilor echipei, însoțită de un eseu (maximum două pagini) prin care să arate motivația din spatele participării la realizarea acestei campanii.

După transmiterea eseurilor se vor selecta 10 echipe de profil uman, 10 de profil real și se vor construi echipe mixte prin tragere la sorți. Urmează un program de pregătire, cu traineri specializați în design thinking, dar și o serie de dezbateri cu reprezentanți ai instituției implicate în proces.

Echipele vor prezenta ideile lor de campanie, care trebuie să cuprindă un design de interfață a site-ului, idei de promovare a portalului de rezervări și documentele necesare (numele platformei, logo, slogan, campanii de activare pe social media sau alte tipuri de comunicare).

Sunt așteptați și tineri de la facultăți cu profil tehnic

Ineditul ediției de anul acesta constă în faptul că pot participa și studenți din zona tehnică, organizatorii asumându-și că pot să construiască în câteva zile de lucru și o interfață pentru platforma pe care își propun să o creeze, alături de schița de campanie care să contribuie la promovare. Pentru studenții din toată țara este o mare oportunitate de a interacționa între ei, lucrând, totodată, alături de deputați, într-un exercițiu de integrare a mediului academic și aparatului administrativ cum nu știu să mai existe multe în țară în acest moment.

Ultima zi de înscriere este 8 martie 2023, iar echipele selectate pentru finală vor beneficia, înainte de startul competiției, de training-uri de design thinking și sesiuni de lucru.

Adauga un comentariu