Actualitate

USR s-ar putea rupe, iar Dacian Cioloș se întâlneşte cu parlamentarii PLUS

Publicat: 12 mai 2022
Dacian Ciolos vorbeste despre USR si PLUS
Dacian Cioloș, fostul președinte USR, se va intâlni cu parlamentarii PLUS

Există multă neliniște în USR care s-ar putea rupe după ce Dacian Cioloș se întâlneşte cu parlamentarii PLUS. Fostul lider al partidului și-a chemat parlamentarii la Bruxelles pentru ca parlamentarii USR să nu poată interveni. Oricum, nu este singura revoltă din USR, Allen Coliban a adunat peste 300 de membri simplii, parlamentari, europarlamentari, primari, viceprimari într-o întâlnire la Sibiu.

Vă aducem aminte faptul că Dacian Cioloș și-a dat demisia din funcția de președinte al USR la câteva luni după ce a fost ales. Demisia acestuia a venit în contextul în care fostul președinte nu a reușit să-și impună planul de reformare a partidului pentru că în forul de conducere Dan Barna deținea majoritatea.

USR s-ar putea rupe după întâlnirea lui Dacian Cioloș cu parlamentarii PLUS

Așadar, USR ar putea fi scindat în două pentru că Dacian Cioloș se întâlneşte doar cu parlamentarii PLUS la Bruxelles. Această întâlnire va avea loc la Bruxelles pentru a nu exista riscul ca parlamentarii USR să îi convingă pe cei de la PLUS să renunțe la întrevedere. Așadar, sursele politice au afirmat faptul că în jur de 20 de parlamentari, senatori și deputați PLUS vor lua parte la întâlnire. În cadrul ședinței, cei prezenți vor discuta despre situaţia partidului şi despre posibilitatea înfiinţării unei noi formaţiuni politice.

Concret, dacă în urma ședinței se va lua decizia de a înfiinţa un nou partid asta ar însemna 25 de demisii din USR a unor senatori și deputați PLUS. Aceștia vor activă ca parlamentari independenți, iar ulterior îşi vor face adeziunea la noul partid condus de Dacian Cioloș. Ca USR să se rupă în totalitate este nevoie şi de demisiile membrilor USR care fac parte din PLUS și care nu sunt parlamentari.

USR și PLUS au fuzionat în urma unui congres în care a fost ales Dacian Cioloș, cel care a înființat partidul PLUS

Nemulțumirile celor de la PLUS sunt evidente, iar după ce Dacian Cioloș și-a dat demisia, mulți dintre aceștia au demisionat din partid. Au fost demisii în USR la câteva zile după ce Dacian Cioloș a plecat de la conducerea partidului. Aceștia susţin că noul președinte interimar, Cătălin Drulă, îi marginalizează în partid și că nu au acces la funcții

USR ar putea să se rupă în două, sau trei bucăți

Nu este singura problemă pe care USR o are. De exemplu sunt şi alte răzvrătiri în partidul condus de Cătălin Drulă. Aripa Coliban, primarul orașului Brașov cumulează 300 de membri, primari, consilieri locali, senatori, deputați și membri simpli care s-au strâns la Sibiu fiind nemulțumiți de actuala conducere.

Allen Coliban este primarul orașului Brașov și pare să aibă un cuvânt greu de spus în partid, împotriva lui Cătălin Drulă.

Printre cele mai importante nume care au avut întâlnirea la Sibiu s-au numărat:

  • Allen Coliban – Primarul Brașovului,
  • Nicu Stefanuta – Europarlamentar,
  • Flavia Boghiu – viceprimarul Brașovului,
  • Mihai Polițeanu – deputat de Prahova,
  • Cătălin Teniţă – deputat de București,
  • Timotei Păcurar – primar în Micăsasa (comună din Sibiu)
  • Irineu Dârau – Senator de Brașov.

Numirea lui Cătălin Drulă ca președinte interimar s-a făcut prin faptul că acesta deținea a doua funcție din USR. Totuși, surse politice au afirmat faptul că Drulă, fostul ministru al Transporturilor va fi candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024, acesta fiind măsurat prin mai multe sondaje în interiorul partidului.  Așadar, din aceste considerente și din cauza faptului că Dacian Cioloș, fost președinte USR a programat o întâlnire cu parlamentarii PLUS, partidul ar putea să de dizolve.
Adauga un comentariu