Local

Un marfar a deraiat aseară la Iași. Mai multe vagoane au sărit de pe șine – EXCLUSIV, FOTO/LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 29 iun. 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Un marfar a deraiat aseară la Iași. Mai multe vagoane au sărit de pe șine - EXCLUSIV FOTOLIVE VIDEO UPDATE
Un marfar a deraiat în această seară la Iași

În cursul serii trecute a avut loc un incident în județul Iași. Din primele informații deținute de reporterii BZI, se pare că marfar a deraiat între Sârca și Podu Iloaiei, iar mai multe vagoane ar fi sărit de pe șine.

Vagoane deraiate erau de marfă din Republica Moldova. Din cauza incidentului, cel mai probabil traficul feroviar va suferi întârzieri.

UPDATE: S-a reluat traficul feroviar între Sârca și Podu Iloaiei.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, începând cu ora 21.08, a fost redeschisă circulația feroviară între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, pe firul II, cu două restricții de viteză: 30 Km/h, în zona km 51+700-52+000 și 50 km/h, în zona Km 49+300-49+900.

Primele două trenuri de călători care vor tranzita zona afectată, de deraierea celor 11 vagoane, sunt R 1832 și R 1543.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR le mulțumește călătorilor pentru înțelegere și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iași acționează în continuare în zonă, astfel încăt circulația trenurilor să se desfășoare în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp”, a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR SA.

UPDATE: Și prefectul județului Iași s-a deplasat la fața locului.

„A deraiat un tren de marfă, iar din fericire nu sunt victime. Alături de colegii de la CFR, facem tot ce este posibil a debloca totul, astfel încât celelalte trenuri care transportă persoane atât spre Iași, cât și spre alte destinații să nu fie afectate, deoarece șinele pe care circulă trenurile sunt aceleași. Conform discuțiilor purtate cu reprezentanții de la CFR, în aproximativ o oră și jumătate ar putea fi reluat traficul feroviar fără alte probleme. Incidentul a avut loc între Podu Iloaiei și Sârca. Trenul era unul de marfă privat și se îndrepta spre Cristești”, a declarat prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru.

Reprezentanții CFR au transmis că este vorba de 11 vagoane de marfă, iar în urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

„11 vagoane, din compunerea unui tren privat de marfă, au deraiat.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani – Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă.

Trenul aparține operatorului de transport feroviar de marfă GFR și circula pe relația Port Constanța – Cristești-Jijia.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit.

CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari”, au transmis reprezentanții CFR.

Comentarii
  • Cauzele evenimentului vor fi analizate de comisie.:))))) Lipsa investițiilor în întreținerea infrastructurii duce la astfel de evenimente dar cu siguranță va fi scos mecanicul vinovat pt că nu a respectat viteza și alte căcaturi…

  • E sărbătoare la PODU și toate lumea în seara asta muncește.
    „” E mult FIER care trebuie dus la PIETA””
    SPOR LA FURAT!

  • Da ce caută papițoiul ăla de sluga al escrocului de Popică acolo…ce știe el să facă…. poate face pipi pe el și nu are pampersul la el…Sau și-a trimis săgeata că să vadă poate e rost de un comision pe acolo…

  • Da trebuie mărite salariile și avantajele substanțiale grofilor din căile furate din landu romănica lucrului bine făcut pentru furat––parcă se spune că salariile grofilor se stabilesc în funcție de performanță––? ce se și vede –-acum paguba trebuie recuperată din buzunarele grofilor specialiști doar pe statu de plată––

  • Cine lucrează acolo? Uitați-vă bine! Sunt muncitorii de la întreținere linii, talpa căilor ferate, de care toți guvernanții și miniștrii și-au bătut joc în ultimii 30 ani. Sunt amărâții care făceau grevă în decembrie anul trecut de foame, cărora li s-a promis o mărire de numai 10% în ianuarie, pe care au luat-o cu mare greutate la jumătatea anului, după ce toate prețurile s-au dublat. Sunt oamenii care trăiesc și muncesc în condiții mizere, care nu au primit clase sau categorii de salarizare. Oamenii aceștia nu își primesc la timp echipamentul de protecție, ori drepturile garantate de CCM și codul muncii. De ce nu faceți voi, ăștia din MEDIA, un documentar despre situația acestor oameni? Să vedeți câtă corupție și golănie este în sistem…

Adauga un comentariu