Local

Descinderi la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi! Managerul Dan Timofte, vizitat de DIICOT. Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, luat în vizor. Imagini de la audieri – EXCLUSIV, UPDATE, FOTO, VIDEO

Publicat: 17 feb. 2023
_____ Vizualizări 40 Comentarii
Descinderi la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi Managerul Dan Timofte vizitat de DIICOT. Și ministrul Sănătății Alexandru Rafila luat în vizor. Imagini de la audieri - EXCLUSIV UPDATE FOTO VIDEO
Descinderi la Spitalul Sf. Spiridon din Iași

În urmă cu puţin timp, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au descins la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi. Astfel, managerul Dan Timofte a primit o vizită neanunțată de la DIICOT! Poliţiştii de la DIICOT fac percheziţii în toate secţiile unității medicale.

UPDATE: Managerul Dan Timofte a avut o primă reacție în urma descinderilor de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași:

„Având în vedere că Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” este spital în subordinea Ministerului Sănătății, punctul nostru de vedere este acelaşi cu al Ministerului:

„Ministerul Sănătății a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competențelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfășurare, nu putem oferi alte informații sau detalii suplimentare.
Ministerul Sănătății desfășoară permanent activități de prevenire și de combatere a actelor de corupție care pot pune în pericol funcționarea sistemului sanitar și siguranța pacienților”.”, a spus Dan Timofte, managerul unității medicale.

UPDATE2: DIICOT a descins și la Serviciul de Achiziții Publice, Contractare.

UPDATE1: În jurul spitalului sunt mai multe autoturisme neinscripţionate, dar dotate cu girofar de culoare albastră specifice organelor de control. Trebuie precizat faptul că managerul Spitalului Sf. Spiridon s-ar afla în unitate, maşina acestuia fiind parcată destul de dezordonat în fața unităţii de primiri urgenţe (UPU). Activitatea spitalului nu este în acest timp afectată, medicii continuându-şi activitatea.

Procurorii DIICOT au luat în vizor și secția de Cardiologie din cadrul unității medicale.

Citește și: IGPR, prima reacție după descinderile de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Sunt vizate mai multe instituții publice din patru județe 

Vizat de anchetatorii DIICOT este și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Conform unor surse, Rafila ar fi susținut golăniile de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași! În urma raportului de audit, în mod normal managerul Dan Timofte ar trebui destituit, dar a fost lăsat în continuare să execute ilegalități.

„Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

În cursul zilei de azi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ – SUPC, polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale, I.P.J. Brașov, Iași, Neamț și Suceava, pun în aplicare 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia. De asemenea, vor fi efectuate percheziții domiciliare la sediul unei primării comunale, la sediile unor unități medicale – spitale și la sediul unei organizații non-guvernamentale.

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora.
În cauză este începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, precum și continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

În documentarea activității infracționale, s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, ANAF și Corpului de Control al ministrului Sănătății.
Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții DIICOT.

Scopul managerului Dan Timofte: distrugerea Spitalului Sf. Spiridon din Iași

Vă aducem aminte că singurul scop al managerului Dan Timofte este distrugerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, cea mai mare unitate medicală din zona Moldovei. Din păcate, s-a ajuns în situația în care pacienților le este teamă să se mai prezinte la spital, știind că vor fi lăsați în voia sorții, medicii neavând nici de unele, nici medicamente, nici materiale sanitare. Implicat este şi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care nu doreşte să demită actuala conducere a unităţii medicale.

Demiterea lui Timofte, sigură soluție care mai poate salva unitatea medicală!
Medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași au putut opera în toată perioada pandemiei și o scurtă perioadă după aceea, deoarece s-au putut baza pe stocurile de materiale sanitare și medicamente din perioada fostei conduceri. Odată ce Dan Timofte a ajuns la conducerea spitalului, în ciuda nenumăratelor referate de necesitate, farmacia a început să se golească.

Deși Dan Timofte se disculpă, motivând că problemele financiare și neregulile constatate în cadrul Serviciului de Achiziții al spitalului au fost generate de pandemie și de creșterea inflației, este clar că acestea sunt doar niște scuze ieftine, din moment ce alte spitale din Iași nu se confruntă cu astfel de probleme. Pe perioada pandemiei, saloane întregi din spital erau goale, deoarece bolnavii erau îndemnați să stea acasă și să vină doar dacă sunt pe moarte.

Pentru a fi sigur că nimeni nu poate împiedica misiunea să fatidică, Dan Timofte și-a numit acoliții în funcții de conducere. Recent a fost schimbată și componența Consiliului de Administrație. O parte dintre membrii Consiliului de Administrație de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, conștienți de gravitatea neregulilor constatate de comisia de audit din minister, nu au vrut să mai fie părtași la umilirea pacienților, nici să-și păteze imaginea și au decis să demisioneze. Cu toții fug, deoarece sunt conștienți că neregulile din spital sunt extrem de grave, iar cei părtași la comiterea lor riscă ani grei de închisoare.

Comentarii
  • Păi era și cazul! La ce se întâmplă acolo, chiar era cazul! Dacă doamne ferește daca ajungi la acest spital și nu ai pe nimeni, sau nu dai, poți să îți iei adio!!!! Acolo s au înghițit sume enorme de bani în loc sa renoveze, să investească, sau chiar sa facă orice pentru a veni în sprijinul oamenilor.

  • Păi era și cazul! La ce se întâmplă acolo, chiar era cazul! Dacă doamne ferește daca ajungi la acest spital și nu ai pe nimeni, sau nu dai, poți să îți iei adio!!!! Acolo s au înghițit sume enorme de bani în loc sa renoveze, să investească, sau chiar sa facă orice pentru a veni în sprijinul oamenilor.

  • Exista vreun spital in care esti tratat corespunzator daca nu dai spaga? Exista vreun medic care sa nu astepte spaga pana a te baga in seama? Asta in ciuda salariilor suficiente ps care le primesc incepand din 2019!

  • știe cineva din colectivul spitalului numele firmelor care sunt implicate in faptele de mai sus ? Va rog scrieti le in comentarii. Va multumesc

  • De nu ziceti ca treaba groasa e la cardio? cica stenturi de la decedati bagate la pacienti. Curat ecologism…nimic nu se arunca, totul se implanteaza

  • Ești prost nu ai citit articolul ,asta e șpăgaru de timofte care comentează el jubilează acuma dar mâine îl leagă astea de la dna și diicot și pe el

  • La Socola cand veniti? Dobre are raport de la corpul de control al ministrului si il tine sub masa si face smenuri cu Gina …nu sunt medicamente…nu este nimic…nici director medical. Abuzurile si amenintarile sunt la ordinea zilei

  • De ce nu cerceteaza dna ul sau diicot cum ia spaga DAN TIMOFTE intre 5.000- 15.000 euro pentru posturi de asistente,doctori,sau sefi de clinica

  • de unde are timofte bani sa mearga cu o masina de 150.000 euro ,nu cumva din spagi care sunt acum camuflate in asa zise donatii . De unde a incasat nevasta sa 160.0000 lei pe PFA si dupa a inchis PFA ul ,de unde dividente din ce firma ?? Mai degraba din ce spagi,oare de la firma de constructie din Barlad ???

  • DA de ce Diicot sau DNa nu l intreaba pe dan timofte de unde are bani sa meaga cu o masina de 150.000 euro ,oare din spagi mascate ca donatii de la firme de constructii din barlad ? sau din spagile primite de nevasta sa pe PFA personal in valuare de 160.000 lei ca ulterior sa l inchida. de ce nu spune domnul timofte cum a incasat o donatie de 100.000 lei si imediat dupa a castigat concursul la clinica de ARSi

  • Doamne,dar unii medici chiar nu au suflet?
    Devin niste roboti de făcut bani?
    Chiar sa refolosești stenturi de la cadavre?
    Și pacienții știau acest lucru?
    E de neînțeles astfel de practici…
    Calci pe cadavre, la propriu și la figurat,să-ți atingi scopurile! BANII…multi, te dezumanizează!

  • Domnilor sa mergeti la Fabrica de copii Elena Doamna ! Sa vedeti acolo cum se duc banii pt safa de sindicat Luminita si Manajer Martinescu . Sa vedeti cum sunt amenintati angajatii daca vor sa spuna adevarul din spital .

  • Manaerul e ok, directorul medical e ok, dar directoarea CC e un dezastru. pacat ca managerul si directorul medical au in echipa lor manageriala o astfel de persoana precum doamna director CC. a distrus intreaga ecipa de asistente sefe. trist ca un astfel de personaj a ajuns pe astfel de functie. a distrus, demotivat si jicnit totul.nici activitatea ei nu este ok, deloc.poate cineva v a analiza minutios si munca doamnei CC. totul pare legal, aparent totul e ok, doar aparent.sunt acte care dovedesc totul chiar si dupa multi ani.

  • Vorbiți prostii că Dr. Tesloianu lua de la morți. De unde lua morții, din cimitir? Tu cel care ai scris comentariul, crezi ce scrii?

  • OAMENI BUNI,NU STITI DESPE CE VORBITI! STENTURILE SUNT NISTE PROTEZE , CARE ODATA IMPLANTATE OMUL MOARE CU ELE. NU SE POT SCOATE! SE FIXEAZA PE ARTERE! INFORMATI-VA INAINTE SA VB!!!!

  • OAMENI BUNI,NU STITI DESPE CE VORBITI! STENTURILE SUNT NISTE PROTEZE , CARE ODATA IMPLANTATE OMUL MOARE CU ELE. NU SE POT SCOATE! SE FIXEAZA PE ARTERE! INFORMATI-VA INAINTE SA VB!!!!

  • Sa cerceteze cineva și despre cum se cumpara posturile de asistenta contra sumei de 5000€, despre cum concursurile sunt fictive, despre cum asistentele angajate pe bani nu știu sa pună o branula, iar oamenii își pun baza in sistemul medical românesc.

  • In lunca cetatuii gasiti beneficiarii direct ( spagi grase ) pentru pensionari, analize, neprezentarea la procese ( barter cu cei care au de incasat acum de la socola despagubiri ) … acolo sa vezi durere …

  • Făceau competiție cu alții care făceau ca ei și care sunt unși de sus, că altfel nu ii prindea. La capete de acuzare nu au băgat și furt calificat și contrabandă, că furau de la morți, pentru că furtul
    și contrabandă se pedepsesc mai aspru decât crima și toate celelalte capete de acuzare. In final, vor fi vinovați un brancardier și o infirmieră care vor face pușcărie, și o asistenta care va fi pedepsita cu desfacerea contractului de muncă. Mafiotii rămân în libertate, vor fi achitați, că așa fac putrezii de judecători.

  • De ce nu publicati toate comentariile? Sunteti jurnal serios…de ce ascundeti. La Socolq când veniti sa faceti ancheta.Managera are raport din decembrie de la corpul lui rafila și îl.ascunde ca e de nașpa…fura bani de la sistemul informatic palmat si aplecat în concediu cand sa semnat contractul si a semnat alta directoare în locul ei. mno…pacientii mananca ce mai scapa dupa ce se fura …adica laturile lui Gina…fara medicamente

  • Furt, contrabandă, profanare de cadavre etc
    In final o să plateasca o asistenta cu desfacerea contractului demunca, și vreo infirmieră sau vreun brancardier care va face pușcărie 3 ani. Caz inchis. Restul, achitați. Satanistii

  • Astia nu sunt medici, ci niste monstri criminali. Numai niste monstri psihopati ar putea gandi un asemenea plan diabolic, demn de filmele de groaza de la Hollywood, de stors banii de la pacienti, omorandu-i cu zile.

  • Domnul manager are nota 10,directoarea medical are nota 10,DUAMNA șefa peste asistentele șefe are nota 2, domnul manager sa bea o cafea în liniște cu doamna director medical si sa analizeze bine activitatea DUAMNEI șefe peste asistentele șefe, care se ocupa doar de mesajele ei de tot râsul pe wathap și sa ii arate managerul cu directorul medical DUAMNEI șefe peste asistentele șefe EXIT.

  • Păcat că au învățat atâta carte, au trecut prin emoții la examene, nu s-au distrat, că trebuiau să învețe, nu era o glumă, și tocmai ei să încalce legile. Și mai vrem să avem o Românie normală? Asta e normalitatea?
    V-ați făcut de rușine stimabililor doctori care ați încălcat flagrant legile, și pentru aceste acte i-ați făcut de rușine și pe colegii dvs.care își dedică viața în slujba pacienților. Dar nu știați că nimeni nu-i mai presus de lege? Ați crezut că puteți păcăli legile până la nesfârșit. Și ați mai crezut că toți legiuitorii sunt corupți ca dvs. dar v-au înșelat banii. E neplăcut să auzi așa ceva! Păcat de dvs. dar și mai mult de pacienții care au suferit.

  • Unul dintre medicii anchetați acum a mai fost cercetat de DNA și dosarul a fost clasat în 4 zile de șeful DNA Iași de atunci,luindu-l de la procurorul de caz.
    Nu cumva se mai practică așa ceva pe la Iași?Se mai fac așa,niste abuzuri,între colegi?
    Că și de la procurori trebuie s-avem niste pretenții…Să-și ducă treburile la capăt când sunt sesizate fapte de corupție!

  • MITĂ,MITĂ ŞI IAR MITĂ ÎN CONTINUARE.TREBUIE ÎN TOATE CLINICIILE DE LA SPITALUL SF. SPIRIDON ŞI ÎN TOATE SPITALELE,SĂ SE FACĂ CONTROALE.TREBUIE SĂ SE FACĂ FLAGRANT,FĂCEȚI-VĂ TREABĂ,TOATE INSTITUȚIILE ABILITATE.ȚINEȚI CU OAMENII ŞI CU POPORUL,DREPTATE,DREPTATE ŞI IAR DREPTATE!

  • Mulți angajați pe m^2.
    Nu sunt pacienți câți angajați ssuntSe invart de colo colo fara rost, cu telefoanelesub nas, prefacandu-se ocupați nevoie mare!
    Cotizanți lunar, protejați de as. șefe, stăpânire spitalelor. și acestea alese și băgate pe posturi, după criterii bine stabilite.
    Nu se abat cu nici un mm de la profilul prestabilit al șefului, aceste asa zis mari cucoane.
    O mocirla , nisipuri mișcătoare la asta s-a ajuns ca urmare a marilor și corectelor Concursuri!
    Posturi de șefi, pe viață, adevărate,,monarhii”

Adauga un comentariu