Titlurile zilei

Descoperire șocantă făcută de un instructor de fitness: „Se vinde cu bună știință mâncare radioactivă!”. Autoritățile din Iași verifică produsele care pot fi periculoase

Publicat: 01 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Descoperire șocantă făcută de un instructor de fitness Se vinde cu bună știință mâncare radioactivă. Autoritățile din Iași verifică produsele care pot fi periculoase
Un instructor de fitness spune că peștele din conserve provine din zone radioactive. Autoritățile ieșene dau asigurări că nu sunt probleme

Un instructor de fitness a făcut o descoperire șocantă în momentul în care a citit ingredientele unei conserve de pește iar filmulețul care a fost postat pe TikTok a strâns mii de like-uri și sute de comentarii. Tânărul spune că peștele din acel produs provine din zone contaminate. Pe de altă parte, autoritățile din Iași susțin că nu se comercializează conserve cu pește care provine din zone contaminate.

Rareș Mihai, instructor de fitness, a postat un video pe TikTok care a strâns mii de likeuri și sute de comentarii. El a postat un filmuleț în care explică faptul că peștele dintr-o conservă provine dintr-o zonă contaminată radioactiv.

„Explic în 60 de secunde de ce am decis să arunc aceste conserve de pește de ton. După cum știți fiecare produs trebuie să aibă acel FAO, care apare pe toate produsele. Mai întâi verificați ce este acel FAO, care indică și originea acelui aliment. Știați sau nu știați, multe alimente sunt făcute în zonele radioactive. Da, sună foarte aiurea! Dar o să găsiți această mâncare în toate supermarketurile, în toate magazinele. Deci ni se vinde cu bună știință mâncare radioactivă! Cum știi că acea mâncare este radioactivă? Foarte simplu! Te uiți la acel FAO care indică unde este produs acel aliment. V-am arătat în video care sunt toate FAO-urile radioactive. Deci nu e vorba de un singur FAO ci un aliment are mai multe FAO, o amestecătură cu mâncare radioactivă și neradioactivă. După cum vedeți al meu produs e complet radioactiv, FAO 71”, a spus în filmuleț Rareș Mihai, antrenor de fitness.

Contactat de reporterii BZI Rareș Mihai spune că unele din zonele de unde provine peștele din conserve sunt contaminate.

„FAO nu arată radioactivitatea ci zona de unde peștele a fost pescuit. Din păcate, unele din aceste zone sunt contaminate. Nu mai consum aceste produse. Eu sunt atent la alimentație pentru că sunt instructor de fitness”, mai spune Rareș Mihai.

Un instructor de fitness a făcut o descoperire șocantă. Autoritățile din Iași dau asigurări că produsele sunt bune pentru consum

Specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) susțin că peștele comercializat în România este verificat de autorități și nu provine din zone radioactive.

„FAO e codul de proveniență a peștelui – originea lui. Nu înseamnă că provine din zone radioactive. UE nu primește decât transporturi care provin din țări aprobate, regiuni și unități corespunzătoare și dacă există plan al reziduurilor aprobat, în conformitate cu legislația veterinară europeană. Și la intrare în țara noastră există un plan de control, se recoltează probe pentru radioactivitate. În laboratorul DSVSA s-au verificat probe de pește în conserve, de-a lungul timpului, și nu au fost găsite nereguli.  Deci nu se cofirmă cele spuse de acel domn în video-ul de pe TikTok”, susține Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iași.

Eugen Platon, ROMFISH: „Controlul produselor de pescuit și acvacultură din import este de competența autorităților sanitar-veterinare”

Mai mult, toate reglementările privind comercializarea produselor din pescuit și acvacultură sunt respectate, fiind stabilite nivelurile maxime acceptate pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare.

„Controlul produselor din pescuit și acvacultură importate de România din țări terțe, cu privire la aspecte legate de dioxine și produse asimilate, metale grele, hidrocarburi policiclice sau la gradul de contaminare radioactivă, este de competența autorităților sanitar-veterinare și se realizează prin Programul de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor, în punctele de vămuire. În Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/2130 al comisiei din 25 noiembrie 2019 sunt specificate prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.881/2006 al Comisiei din 19 decembrie 2006 de stabilire a nivelurilor maxime pentru anumiți contaminanți din produsele alimentare, cu modificările și completările ulterioare, precum și conform cerințelor pentru certificarea unor produse de origine animală destinate exportului în țări terțe”, susține Eugen Platon, președinte ROMFISH.

Pe de altă parte instructorul de fitness care a făcut o descoperire șocantă când a citit ingredientele unei conserve de pește spune că nu le mai consumă.

Comentarii
  • Ce sa verifice astia din Iasi.
    Nimic.
    Astia nu gasesc niciodata nereguli aici in Iasi.
    Totul e bine si frumos in Iasi, sau gasesc pe unul mic si amarat si il distrug pe loc, il si d-au de exemplu sa vada lumea ce isprava au facut ei si cat de tari sunt.
    La pestii mari, niciodata.
    Ne intrebam si de ce ?!
    Acum ceva timp au trebuit sa vina aia de la Bucuresti la E-gros sa vada neregulile.
    Si au dat si aia seama ca astia de la Iasi …………….

Adauga un comentariu