Actualitate

Reguli pentru milioane de români: Ce trebuie să faci dacă te duci la biserică

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Reguli pentru milioane de români Ce trebuie să faci dacă te duci la biserică
. Nu toți însă știu ce trebuie să faci dacă te duci la biserică, mai ales de Paște

Credincioșii care în această săptămână merg să se închine sau să ia lumină trebuie să respecte mai multe reguli. Nu toți însă știu ce trebuie să faci dacă te duci la biserică, mai ales de Paște. Pe lângă aspectele religioase, sunt și cele care țin de bune maniere și cei șapte ani de acasă. bisericile sunt considerate locuri sacre și ar trebui să fie păstrate curate și ordonate. Astfel, trebuie să menținem o atitudine liniștită și respectuoasă în timpul slujbei. Trebuie să evităm și conversațiile zgomotoase în biserică. Astfel, un sfat bun poate fi oprirea telefonului sau utilizarea modului silențios.

Ce trebuie să faci dacă te duci la biserică

Credincioșii de pretutindeni trebuie să respecte mai multe reguli în momentul în care merg la biserică, mai ales Paște. În primul rând, ei trebuie să aibă în vedere că lăcașul de cult este un mediu respectuos, liniștit și adecvat pentru rugăciune și contemplare.

Cei care merg la cele sfinte trebuie să știe că trebuie respectate mai multe reguli atunci când mergem la biserică, mai ales de Paște. Un comportament adecvat arată respectul față de spațiul sacru al unei biserici. Totodată, nu-i deranjăm nici pe ceilalți credincioși din jurul nostru. Nu trebuie să uităm că oamenii vin în biserică pentru a se ruga și a se conecta cu Dumnezeu.

Respectând regulile și practicile stabilite în biserică, arătăm respect față de credința oamenilor în Dumnezeu. Mai mult, aducem și o contribuție la atmosfera spirituală din lăcașul de cult.

Liniștea este foarte importantă în timpul rugăciunii și a slujbelor religioase

Amintim că bisericile sunt considerate locuri sacre și ar trebui să fie păstrate curate și ordonate. Astfel, trebuie să menținem o atitudine liniștită și respectuoasă în timpul slujbei. Trebuie să evităm și conversațiile zgomotoase în biserică. Astfel, un sfat bun poate fi oprirea telefonului sau utilizarea modului silențios.

Un alt aspect foarte important este comportamentul. Trebuie să evităm să facem gesturi necuviincioase sau să ne purtăm disprețuitor în biserică. Este recomandată și o ținută decentă la biserică.

În același timp, există și reguli canonice de care foarte mulți creștini țin cont. Site-ul Creștin Ortodox oferă mai multe informații.

Una dintre regulile vechi pe care mulți dintre creștini le respectau înainte să meargă la biserică era să îți ceri iertare de la toţi cei din casă, înainte de a pleca spre slujba de la biserică.

O altă regulă ținea de aducerea unui mic dar din casă. Este vorba despre o lumânare, un bănuţ, o prescură sau chiar și o sticluță de vin.

Altă regulă ține de punctualitate. Credincioșilor le este recomandat să meargă de dimineață, înainte de slujbă. Astfel, se pot închina în liniște și își pot alege locul fără să deranjeze slujba. Potrivit tradiției, ordinea aşezării credincioşilor în biserica ortodoxă este un specifică. Mai exact, bărbaţii stau în dreapta, iar femeile stau în stânga.

Așadar, credincioșii care în această săptămână merg să se închine sau să ia lumină trebuie să știe ce trebuie să faci dacă te duci la biserică, mai ales de Paște.

Comentarii
  • Da, pentru adevărații creștini acestea erau/sunt regulile de bază, când mergi la biserică!! Dar astăzi se mai respectă vreuna din acestea? Cel puțin două dintre acestea, nu se respectă de toți creștinii. Bine sunt convins că mulți nici nu știu de aceste reguli. De exemplu, persoanele de sex feminin nu știu că trebuie să stea în partea stângă, și se amestecă printre bărbați(în partea dreaptă), chiar și cele mai în vârstă, nu mai zic de tinere. Apoi, câți sunt cei care-și cer iertare, atunci când merg la biserică? Ca să nu mai vorbesc de un mic dar (bănuț, lumânare sau prescură). În schimb, la niciunul nu le lipsesc gadgeturile, care sună continuu, și fac fotografii precum cei de la redacția unui cotidian local.

  • Biserica este.o institute a statului roman. Popii au salarii de la stat. Platite de pulime, indiferent de religie. Este amuzant cum contribuabilii mozaici si musulmani platesc salariul clerului crestin.

Adauga un comentariu