Magazin

DACII au ajuns in Anglia? Descoperire DE SENZATIE – VIDEO

Publicat: 16 sept. 2014

In ruinele unui fort roman, situat la Birdoswald, in Marea Britanie, au fost descoperite vestigii care arata, potrivit specialistilor, ca aici a stationat initial o cohorta de soldati daci.

Soldati daci recrutati dupa infrangerea dacilor de catre romani si incorporati in armata romana, iar apoi alti militari daci, fie urmasi ai celor dintai, fie noi recruti din Dacia, dupa cum scrie descopera.ro, care citeaza English Heritage.

Citeste si MOTIVUL INCREDIBIL pentru care un roman a fost AMENDAT la Sarmizegetusa Regia

Cohorta a fost constituita curand dupa cucerirea Daciei – in vremea imparatului Traian, in anul 106 e.n -., iar soldatii au fost transferati in provincia romana Britania, unde urme ale prezentei lor apar curand dupa anul 120 e.n.

Citeste si CONCLUZIE NEASTEPTATA! Cel mai CURAT AER din EUROPA se afla in Romania. Iata care este

Inscriptiile gasite arata ca soldatii daci au ajutat la construirea Zidului lui Hadrian, iar ulterior au stationat la fortul de la Birdoswald, unul dintre punctele fortificate de pe traseul zidului. In doua inscriptii apare reprezentat un falx – cutitul curbat caracteristic dacilor, care apare si pe Columna lui Traian, in scena in care Decebal se sinucide cu o astfel de arma.

Citeste si MISTERUL MUNTELUI din Romania care DISPARE. E unul dintre punctele energetice

Potrivit descopera.ro este impresionant felul in care soldatii daci din Britania romana isi pastrau cultura. La peste 200 de ani de la infrangerea lui Decebal si la aproape 2000 km departare de Dacia, inca mai reprezentau falxul pe inscriptiile lor si dadeau copiilor nume dacice, inclusiv pe cel de Decebal. O piatra de mormant descoperita la Birdoswald comemoreaza moartea a doi baieti cu nume dacice, unul numit chiar Decebalus, care a trait numai cateva zile, si altul cu numele de Blaesus, mort la varsta de 10 ani.loading...

Adauga un comentariu