National

Iohannis: Regiunea Marii Negre trebuie sa constituie o zona de importanta strategica pentru NATO

Publicat: 12 feb. 2016
1

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Munchen, ca regiunea Marii Negre trebuie sa constituie o zona de importanta strategica pentru NATO si ca Romania joaca un rol important in securizarea flancului estic al Aliantei.

„(…) Romania joaca un rol important (pe flancul estic al NATO-n.r) si doreste sa joace un rol important in securizarea zonei. De asemenea, am atras atentia asupra importantei Marii Negre si a regiunii Marii Negre, care nu este importanta doar pentru noi, ci trebuie sa fie importanta pentru intreaga regiune si pentru NATO trebuie sa constituie o zona de importanta strategica”, a declarat presedintele intr-o conferinta de presa comuna cu prim-ministrul landului Bavaria, Horst Seehofer.

Aflat in vizita in Germania, presedintele Klaus Iohannis participa la Conferinta de securtitate de la Munchen, urmand sa sustina in cursul serii de vineri un discurs despre viitorul NATO si teme de securitate.

„Aflata la cea de-a 52-a editie, aceasta manifestare este considerata cel mai relevant forum international pe tema politicii de securitate, care reuneste anual inalti oficiali si analisti politici”, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Adauga un comentariu