Stiri Turism

Cinci turisti straini au fost ucisi intr-un atac in regiunea Afar din Etiopia

Publicat: 18 ian. 2012
9

Cinci turisti straini au fost ucisi in regiunea Afar din nord-estul Etiopiei intr-un atac armat al unui grup de necunoscuti, a anuntat marti France24. Cei cinci turisti straini ucisi sunt un german, un belgian, un ungar, un italian si un australian, a anuntat miercuri Guvernul etiopian, care acuza Eritreea ca ar fi in spatele acestor crime.

„Cinci turisti au fost ucisi de teroristi, unul este german, ceilalti sunt belgian, ungar, italian si australian”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Bereket Simon.

„Grupari teroriste antrenate si armate de Guvernul eritreean au trecut frontiera pentru a-i ataca”, a adaugat el.
Strainii au fost ucisi luni intr-o parte a teritoriului de frontiera cu Eritreea a subliniat televiziunea de stat, citand Ministerul Apararii fara a preciza nationalitatea celor ucisi.

Mai multi turisti, raniti in timpul atacului, au fost transportati la spital de membrii fortelor guvernamentale, au adaugat sursele care nu au furnizat detalii suplimentare, relateaza France24.

Conform editiei electronice a jurnalului german Bild, un german si un austriac au murit impuscati, in timp ce un alt german a fost ranit grav in acest atac. Alti doi germani au fost rapiti, adauga jurnalul citand surse din cadrul serviciilor de securitate.

„Sunt analizate informatiile cu privire la atacul asupra unui grup de turisti format din cetateni germani in Etiopia. Ministerul german de Afaceri Externe si ambasada Germaniei (la Addis-Abeba) fac eforturi sa clarifice situatia si sa afle care este soarta cetatenilor germani”, a declarat pentru AFP sub anonimat un responsabil din Ministerul german de Afaceri Externe prin telefon de la Berlin.

O celula de criza a fost constituita de catre autoritatile germane.

Regiunea Afar are o suprafata de aproximativ 160.000 de kilometri patrati si se intinde de la Marea Rosie pana la inaltele platouri etiopiene.

Apreciata pentru peisajele sale desertice si vulcanice precum si pentru lacurile sarate, aceasta regiune este considerata ca fiind nesigura din cauza prezentei grupurilor armate si a nomazilor implicati frecvent in actiuni criminale.

Un turist francez a disparut fara urma in 2004. In martie 2007, cinci turisti europeni au fost rapiti in aceasta regiune iar apoi eliberati de catre un grup de rebeli.

Etiopia a acuzat atunci statul vecin Eritreea ca sustine acesti rebeli care se opun regimului de la Addis-Abeba.

Adauga un comentariu