Educatie intima

Cum se foloseste plasturele contraceptiv

Publicat: 13 ian. 2015
7
Care e cea mai buna metoda contraceptiva? Care e de fapt cea mai sigura deintre ele? Depinde, ar fi cel mai potrivit raspuns. De regula, ce va face pe voi sa va simtiti sigure!
 
Plasturele cotraceptiv este o metoda anti-bebe mai nou. Aparuta in America in 2002, abia in 2004 a inceput sa fie folosita in tari europene si cu inca foarte mult mai tarziu la noi. In prezent se considera ca in Romania nu mai mult de 30% dintre femei recurg la aceasta alegere.
Totusi, este bine sa stiti ca plasturele contraceptiv a fost special creat pentru a usura situatia femeilor si a ajuta fara a mai supune alte organe la suferinte, cum ar fi ficatul, stomacul din pricina pilulelor…sau inelul contraceptiv, considerat de multe incomod sau prea pretentios.

Metode contraceptive recomandate pe perioada alaptarii

Sfatul ginecologului: Problemele pe care le putem rezolva cu anticonceptionale
 

Ei bine, plasturele contraceptiv se aplica pe piele, oriunde, nu are importanta daca este pe brat, picior, sold sau abdomen. Nu este atat de pretentios. Trebuie doar sa il aplicati pe pielea foarte curata, foarte uscata si exclus pe portiunile unde ati aplicat creme.
Se foloseste timp de 3 saptamani, schimbat fiind la inceputul fiecarei saptamani, iar dupa 3 saptamani se face pauza. Reprezinta practic o forma mai…lejera a contraceptivelor orale.
Singurul si cel mai mare risc il prezinta formarea cheagurilor de sange in cazul utilizarii prea indelungate.
Protectie
Plasturele are acelasi efect ca pilulele sau prezervativul, adica protejarea impotriva unei sarcini nedorite.
Atentie! Plasturele ofera o protectie de pana la 99%, exceptie facand femeile care au mai mult de 90 de kilograme.
Avantaje sunt multiple: nu mai uiti sa iei pastila, nu-i porti de grija pentru ca este rezistent la apa, nu se vede, nu se deterioreaza. Singurul dezavantaj major este ca nu protejeaza impotriva BTS. Alte probleme care pot aparea (minore insa) sunt durerile de cap, sangerari in afara ciclului menstrual, insa atentie: nu este o regula!
Alegerea iti apartine!
Adauga un comentariu