Magazin

Dalai Lama a implinit 80 de ani. Cum este sarbatorit liderul budist

Publicat: 21 iun. 2015
1

Dalai Lama, liderul budistilor din toata lumea, castigator al premiului Nobel pentru pace, implineste duminica 21 iunie, 80 de ani. Sarbatorirea sa a inceput inca de la primele ore ale diminetii cu rugaciuni in orasul indian Dharamsala, acolo unde se afla in prezent Lama.

Templul principal al lui Dalai Lama a fost impodobit cu flori si calugarii care locuiesc acolo au inceput rugaciunile pentru sanatatea liderului lor. Templul principal a fost impodobit cu flori si Dalai Lama sta asezat la picioarele statuii lui Buddha in timp ce calugarii canta imnuri si folosesc instrumentele muzicale traditionale in timpul ritualurilor sacre.

Citeste si HALUCINANT. Mumia unui calugar budist este VIE. Oamenii de stiinta, in soc

Dalai Lama, care a castigat Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de aduce o solutie pasnica problemelor Tibetului, va fi in Statele Unite, atunci cand va implini cei 80 de ani de viata, in data de 6 iulie, dupa regulile calendarului gregorian.

In conformitate cu calendarul lunar budist ziua sa de nastere este pe 21 iunie. Ceremoniile de duminica vor fi urmate de doua zile de programe culturale si expozitii, mentioneaza DPA.

Nascut la 6 iulie 1935, in familia unui umil fermier dintr-un mic sat tibetan, Lhamo Dhondrup a fost recunoscut ca a 14-a incarnare a lui Dalai Lama de un grup de calugari budisti, cand avea doi ani. Cand China a invadat Tibetul, in octombrie 1949, tanarul Dalai Lama inca nu isi incheiase studiile. Dupa esuarea incercarilor de negociere cu guvernul chinez, el a fugit in India in 1959 deghizat ca soldat, in timp ce trupele chineze inabuseau revolta tibetana impotriva ocupatiei patriei lor.

Citeste si Papa Francisc nu impartaseste ideile lui Dalai Lama

Peste 80.000 de refugiati tibetani l-au urmat pe Dalai Lama, caruia guvernul indian i-a permis stabilirea cartierului sau general in Dharamshala, care in limba hindi inseamna ‘lacasul religiei’.

Adauga un comentariu