National

Sapte tineri au furat din conturile unor americani peste 500.000 de euro

Publicat: 31 aug. 2012
1
Sapte tineri au fost dusi la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Acestia sunt acuzati de comiterea infractiunii de grup infractional organizat si acces, fara drept, la un sistem informatic.
Gabriel Arseni, de 23 de ani, Lucian Picos, de 22 de ani, Valentin Serban de 24 de ani, fratii Ionut si Mihai Popartac, de 23, respectiv 24 de ani, toti din Braila, Valentin Gherasim, de 25 de ani, din Navodari si Adrian Mitan, de 27 de ani, din Galati, au obtinut, in mod fraudulos, zeci de mii de numere de carduri si date despre conturile aferente apartinand unor cetateni americani, apoi au scos banii fie direct, fie folosind carduri clonate, prejudiciul creat de acestia fiind de peste 500.000 de euro.
„Membrii grupului infractional au fost retinuti ieri in urma unor perchezitii care au avut loc in mai multe judete din tara, cele mai multe au avut loc in Constanta. Sunt acuzati de acces, fara drept, la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, fapta de a produce, vinde, de a importa sau de a pune la dispozitie a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice, falsificarea unui instrument de plata electronica si punerea in circulatie de instrumente de plata falsificate, detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronic”, a spus Adrian Gluga, procurer sef in cadrul DIICOT Craiova.
Membrii grupului infractional au obtinut in perioada martie 2011-august 2012, mai multe numere de carduri ale unor cetateni americani,iar pe baza datelor obtinute au reusit sa sustraga fraudulos peste 500.000 de euro. Tinerii au inchiriat mai multe vile in Constanta, au inchiriat anumite servere ale unor unitati comerciale, iar astfel au reusit sa intre in baza de date a unor banci din SUA. Strainii era anuntati ca le-au fost compromise cardurile si erau rugati sa sune la un numar de telefon, unde sa isi lase datele pentru a le fi eliberat un nou card.
sursa: Adevarul
Adauga un comentariu