Stiri

68% dintre jocurile pentru telefoane mobile sunt produse de firme independente

Publicat: 08 mart. 2012

Firma de analiza de piata Flurry a publicat un raport care arata ca 68% dintre jocurile pentru telefoane mobile folosite de utilizatori in primul sfert al anului 2012 sunt produse de programatori independenti care creeaza jocuri pentru Android si iOS mai degraba decat de companii mari care desfasoara si alte activitati.

In primul sfert al anului 2011, 56% dintre jocurile de pe telefoanele mobile erau produse de firme independente, iar in primul sfert al lui 2010 proportia lor era de 60%. Intrarea gigantilor Apple si Google pe piata jocurilor pentru telefoane mobile a schimbat industria de profil, dar companiile independente au reusit sa-si sporeasca si sa-si mentina dominatia in ultimii ani.

Faptul ca puterea brand-ului e mai putin importanta in domeniul jocurilor pentru telefoane mobile le-a permis programatorilor independenti sa aduca permanent inovatii si sa capteze interesul consumatorilor.

Raportul arata si ca 52% dintre aplicatiile de pe telefoanele mobile sunt jocuri. De asemenea, numarul sesiunilor de jocuri a crescut de 5,3 ori in primul sfert al anului 2011 comparativ cu primul sfert al anului 2011 si de 20,5 ori intre primul sfert al anului 2011 si primul sfert al anului 2012.

Firma Flurry a analizat in ianuarie si februarie 2012 64 de miliarde de accesari ale aplicatiilor pentru mai mult de 500 de milioane de telefoane cu iOS si Android.loading...

Adauga un comentariu