National

Anunt de ultima ora referitor la o posibila epidemie! Ce spune ministrul Sanatatii

Publicat: 27 iul. 2018
1

Ministerul Sanatatii anunta ca toate cazurile de meningite/meningoencefalite cu virus West Nile depistate si inregistrate in Romania, sunt cazuri sporadice si nu exisa riscul unei epidemii, precizand ca din luna mai, de la inceputul supravegherii, au fost inregistrate cinci cazuri.

Primele cazuri de infectie cu virusul West Nile din acest an din Romania. In ce judete au fost inregistrate

“Conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile, de la inceputul supravegherii, in data de 2 mai 2018 si pana in prezent au fost inregistrate cinci cazuri de meningite/meningo-encefalite cu virus West Nile (2 in Dolj si cate un caz in Iasi, Braila si Olt), si niciun deces. (…) Cazurile nu comporta riscul unei epidemii. (…) Ministerul Sanatatii recomanda autoritatilor locale sa ia masuri de dezinsectie in localitati, cat mai curand posibil, pentru a preveni raspandirea”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX de Ministerul Sanatatii.

Sursa citata mai precizeaza ca 80% din persoanele infectate nu prezinta simptome, insa in cazul in care identifica semnele, specialistii recomanda prezentarea de urgenta la cel mai apropiat cabinet medical. Cele mai frecvente simptome ale meningitei includ: febra ridicata, durere de cap, voma, eruptii cutante pe piept, oboseala cronica. Ministerul Sanatatii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari, sa evite imbracamintea cu maneci lungi si pantaloni lungi; sa utilizeze substante chimice repelente de tantari si sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

Adauga un comentariu