Viata de cuplu

Contrariile se atrag dar nu raman impreuna

Publicat: 26 ian. 2011

Cercetatorii de la Universitatea Cornell, din New York, au ajuns la concluzia ca oamenii casatoriti sunt foarte asemanatori intre ei, caracteristicile similare fiind atat de natura fizica, cat si psihica. Cercetarea a inclus 987 de barbati si femei heterosexuale.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia simpla ca cei clasificati drept contrarii nu se atrag, dimpotriva, persoanele cu aceleasi caracteristici tind sa se caute unul pe celalalt. De exemplu, daca un barbat este genul de persoana linistita, el va fi atras mai mult de o femeie care este al randul ei linistita si le va evita pe cele care vorbesc cu voce tare si sunt foarte increzatoare in ele insele.

Asemanarea se vede si din comportamentul celor casatoriti. „Acest lucru poate fi observat in cazul agresiunii. Daca un partener se poarta agresiv, este perfect normal ca celalalt sa ii copieze comportamentul si sa devina agresiv, de asemenea. Este important faptul ca avem o influenta mare unul asupra celuilalt, acest lucru fiind conectat si la ceea ce ne face sa fim impreuna”, au explicat cercetatorii.

Cercetatorii sustin ca persoanele opuse sunt foarte atrase unul de celalalt la inceputul unei relatii, dar exista o posibilitate mare ca relatia sa nu functioneze. Partenerii ajung sa-si dea seama dupa cativa ani de dragoste ca nu e suficient, ca e nevoie de multa intelegere si acceptare pentru a face relatia sa mearga, lucru foarte dificil pentru cei cu personalitati diferite. 

Citeste si: 

Disputele in cuplu. De ce apar si cum pot fi rezolvate

5 indicii care iti spun daca relatia de cuplu este nociva loading...

Adauga un comentariu