News Flash:

Doar o saptamana pentru anuntarea optiunilor la bacalaureat

10 Martie 2003
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
•Metodologia pentru bacalaureat a suferit multe transformari in acest an

Elevii claselor a XII-a din liceele iesene trebuie sa isi exprime pana la sfarsitul acestei saptamani, respectiv pe data de 15 martie, optiunile pentru disciplinele probelor la alegere la care vor sustine examenul de bacalaureat
Aceasta data a fost stabilita ca termen limita de catre Mnisterul Educatiei si Cercetarii.
Metotdologia pentru bacalaureat a suferit multe transformari in acest an. Inscrierile pentru prima sesiune a bacalaureatului vor avea loc in perioada 15-31 mai, examenul desfasurandu-se in perioada 23 iunie-10 iulie. Pentru a doua sesiune de examen, inscrierile vor avea loc in perioada 14-18 august, iar examenul - intre 18 august si 4 septembrie.
Conform metodolgiei, nu vor putea sustine proba la alegere la educatie fizica elevii care au fost scutiti la aceasta disciplina pentru minimum un semestru scolar, acestia putand opta pentru o alta materie. Candidatii care sustin examenul de bacalaureat a treia oara si cei din invatamantul particular vor plati o taxa de aproximativ un milion de lei. Listele cu repartizarea candidatilor pe sali, pentru probele scrise, in ordine alfabetica, vor fi afisate cu 24 de ore inainte de prima proba, la avizierul liceului si pe usile salilor in care se vor desfasura probele.
Candidatii vor putea intra in salile de concurs pe baza buletinului de identitate sau a pasaportului. Este interzisa intrarea in sala de concurs cu orice fel de carti, insemnari sau mijloace de comunicare.

Prelungirea duratei probelor orale

Candidatii vor avea 3 ore la dispozitie pentru sustinerea probelor scrise, dar elevii cu dificultati de exprimare sau de scriere sau cei internati in spitale pot beneficia de o prelungire de maximum o ora si jumatate. Orice candidat va putea parasi sala de examen abia dupa o ora si jumatate de la inceperea examenului. Subiectele rezolvate pe ciorne sau pe foile cu subiectele fotocopiate nu vor fi luate in considerare. De asemenea, desfasurarea probelor orale va avea caracter public. La probele orale, elevii vor putea lua un singur bilet, iar rezultatele la aceste probe vor fi date pe sistemul admis/respins. In cazul lucrarilor tip test grila vor fi distribuite mai multe variante ale testului in aceeasi sala, astfel incat candidatii invecinati nu vor avea aceeasi varianta. Lucrarile de acest fel vor fi corectate de supraveghetorii salii, de fata cu candidatul si cu alti doi candidati martori. Presedintii si vicepresedintii comisiilor de corectare a tezelor vor fi desemnati de Comisia nationala de bacalaureat. Candidatii vor fi declarati admisi daca indeplinesc urmatoarele conditii: vor fi admisi la probele orale, vor avea cel putin nota 5 la fiecare proba scrisa si vor avea media generala cel putin 6. In cazul in care un candidat va avea media generala 5.99, i se va rotunji media generala la 6 si va fi declarat admis. Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la bacalaureat au obtinut media 10, primesc diploma de merit

Ema DOBRESCU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015644 (s)