Politic

Ioan Mircea Pascu, despre candidatura lui Victor Ponta la prezidentiale

Publicat: 17 mart. 2014
Asupra lui Victor Ponta sunt presiuni mari din interiorul PSD sa candideze la Presedintie, dar nu toate sunt facute cu buna credinta, spune europarlamentarul social democrat, Ioan Mircea Pascu pentru Ziare.com.

Toti cei care au ajuns presedinti sau doar candidati, ca dl. Geoana, au terminat-o cu partidul. Ori castigi si termini cu partidul, daca nu te cheama Basescu, ori pierzi si iar ai terminat-o cu partidul. Dl. presedinte Iliescu a avut invitatia PSD sa se intoarca in fruntea partidului dupa finalul mandatului, in 2004, si tot nu a contat”, a explicat Ioan Mircea Pascu.

Asadar, Victor Ponta trebuie sa decida repede daca vrea sa fie un rege sau un creator de rege, „king” sau „king maker”, iar avand in vedere varsta si pozitiile pe care le are, a doua pozitie e mai favorabila. Daca devine „king maker”, poate apoi sa se faca singur „king” atunci cand va dori, apreciaza europarlamentarul PSD.

Intrebat cine ar putea sa isi asume o candidatura din partea PSD, Ioan Mircea Pascu a evitat sa avanseze un nume: „Exista personalitati, exista si voluntari. Unii care au uitat ca au pierdut pe mana lor alegerile, crezand ca a fost doar un accident de parcurs si ca problema se va rezolva de la sine. Dar PSD are destule personalitati care sa candideze cu succes.”

Ioan Mircea Pascu exclude varianta sustinerii unei candidaturi din afara PSD: „Problema intr-un asemenea scenariu este cat de cunoscut esti in partid si cum esti perceput, daca partidul te percepe ca pe unul de-al lui, indiferent daca ai sau nu carnet in buzunar. Poti sa fii membru de partid si lumea sa nu fie cu tine, cum e dl. Predoiu de laPDLEsential este ca PSD sa simta ca tu il reprezinti si atunci iti da sprijinul„.

De aceea Ioan Mircea Pascu socoteste viabila o eventuala candidatura a lui Sorin Oprescu: „Sorin Oprescu nu e din afara partidului. El a facut parte din PSD, e un independent, dar nu e un necunoscut pentru PSD”.

Victor Ponta declara recent ca sunt 49% sanse sa candideze la prezidentiale, dar ca „pana la 51% diferenta este uriasa (…) Am simtit-o cu totii in 2004 si 2009, cand domnul Basescu a castigat alegerile. (…) Daca eu as fi presedinte, cred ca functia de prim-ministru ar trebui sa revina altcuiva, nu tot unui reprezentant al PSD, tocmai in ideea in care nu vreau sa mai impartim lumea in cei care au puterea – de la PSD sau de la o anumita alianta si ceilalti care nu au acces.”

Intrebat care ar putea fi candidatul sustinut de PSD la alegerile prezidentiale din acest an, Victor Ponta a invocat patru nume: Calin Popescu TariceanuMugur Isarescu, Sorin Oprescu si Mircea Geoanaloading...

Adauga un comentariu