Eveniment-Social

„Miercurea carierei” – ateliere saptamanale pentru studenti

Publicat: 15 mai 2019
1

In fiecare miercuri din luna mai, studentii interesati de cariera sunt invitati sa participe la ateliere gratuite pe teme de dezvoltare profesionala. Atelierele detaliaza teme legate de candidatura pentru un loc de munca, de la strategii de cautare la recomandari pentru sustinerea interviului. Studentii pot participa la toate sau doar la unele ateliere, in functie de timpul disponibil si de interes. Nu sunt necesare inscrieri sau confirmari.

„Miercurea carierei” este un proiect prin care Serviciul pentru Studenti si Absolventi isi propune sa asigure constanta unor activitati dedicate carierei, astfel incat studentii sa afle si sa apeleze la sprijinul consilierilor in cariera. Specialistii Universitatii pot oferi sprijin atat pentru probleme simple, cum ar fi de exemplu alcatuirea unui CV pana la probleme complexe, cum ar fi alegerea unui drum profesional sau realizarea unui plan de cariera.

Atelierele au loc saptamanal, miercurea, intre orele 10.00 si 12.00, in Sala 501 (etaj 5) din Caminul C5, Campusul „Titu Maiorescu”.

Pe data de 15 mai 2019, tema atelierului va fi alcatuirea CV-ului. Tocmai pentru ca este deja un concept comun si pare usor de facut, CV-ul contine deseori greseli care dezavantajeaza candidatii. Numerosi angajatori spun despre CV-urile pe care le primesc ca sunt prea incalcite, neadaptate, pline de informatii nerelevante si nu pun suficient in valoare candidatul. Atelierul este dedicat strategiilor de alcatuire a unui CV atragator si clar, in special pentru studentii lipsiti de o experienta de munca anterioara.

Urmatoarele teme abordate vor fi:

Interviul de angajare – 22 mai

  • Networking sau cum sa cunosti oamenii potriviti – 29 mai
  • Atelierele vor fi sustinute saptamanal pana la inceperea sesiunii si vor fi reluate din urmatorul an universitar.

Mai multe informatii: https://www.facebook.com/servicii.studentiUAIC/
Adauga un comentariu