Eveniment-Social

Protest de amploare al salariatilor RATP Iasi

Publicat: 06 sept. 2013
1

Angajatii Regiei Autonome de Transport Public Iasi sunt total nemultumiti de modalitatea de salarizare de care beneficiaza. Acestia acuza faptul ca, din cauza pierderilor inregistrate de regia ieseana, legea nu permite majorarea salariilor si, inca din anul 2009, remuneratiile acestora au ramas aceleasi.

Dupa ce au organizat un miting in fata Prefecturii pe data de 5 septembrie, angajatii regiei au anuntat ca urmatorul protest va fi organizat in jurul datei de 18 septembrie. Fata de mitingul din aceasta saptamana, urmatorul protest va fi unul de o amploare mult mai mare, anuntandu-si prezenta si alte organizatii ale transportatorilor. Practic, acestia nu acuza conducerea RATP Iasi, ci guvernantii care au aprobat Legea nr.5 din 2009.

„Vrem sa renegociem salariile, insa nu putem din cauza acestor legi. Am dicutat ca, pe data de 18 septembrie sa mai organizam un miting impreuna cu alti transportatori”, spune Vasile Sandu, presedinte Sindicatului Liber al Salariatilor RATP Iasi.

Angajatii regiei de transport au depus si un memoriu la Prefectura Iasi, iar acesta urmeaza sa ajunga pe masa Guvernului.

Comentarii
Adauga un comentariu