Stiri medicale

Remediu pentru tensiunea marita: vascul

Publicat: 22 nov. 2018
25

In tratamentul hipertensiunii arteriale, vascul s-a dovedit a fi de mare ajutor datorita aceticolinei, o substanta cu proprietati de reglare a tensiunii. Se bea ceai de vasc timp de sase saptamani. Mai intai, se incepe cu trei cani pe zi, timp de trei saptamani, apoi se reduce la doua cani de ceai de vasc pe zi, urmatoarele doua saptamani, iar in ultima saptamana din tratamentul naturist se bea o singura cana pe zi. Pentru eficienta sporita, este indicat consumul ceaiului inainte de micul dejun, dimineata, si la jumatate de ora dupa ultima masa, seara. Aceasta este o cura care se realizeaza o data pe an.

Pulberea de vasc ajuta la combaterea balorii. Aceasta se obtine din tulpina uscata pe care o macini. O lingurita de doua ori pe zi, inainte de masa este suficient pentru a scapa de balonare. Mai mult, acest prepapat ajuta si la buna functionare a ficatului. De ce? Contine colina, un nutrient care impiedica acumularea grasimilor in ficat.

Pentru femeile care au ciclul mentrual abundent, vascul este o solutie ideala si naturala. O cana de ceai de vasc bauta timp de o jumatate de an, in fiecare dimineata, va regla ciclul menstrual. Ceaiul se prepara din 250 de mililitri de apa rece si o lingurita de vasc maruntit, lasat astfel la macerat pe timpul nopti. Dimineata, dupa strecurare, ceaiul se bea asa, rece, neindulcit. Acelasi preparat este eficient si in cazul problemelor feminine aparute in jurul menopauzei, cum ar fi bufeurile, dar si in cazul palpitatiilor.

Hemoragia poate fi atenuata cu ajutorul consumului de ceai de vasc. Tratamentul este de scurta durata si implica o cana de ceai de vasc bauta zilnic. Vorbeste cu medicul tau inainte de a recurge la consumul acestui ceai. De asemenea, vascul regleaza nivelul de glicemie, avand efecte benefice asupra pancreasului.
 

Adauga un comentariu