International

Rusia sustine ca armistitiul din Siria a fost incalcat de noua ori in 24 de ore

Publicat: 28 feb. 2016

Centrul rus de coordonare din Siria sustine ca armistitiul partial din Siria, care a intrat in vigoare de sambata, a fost incalcat de noua ori in ultimele 24 de ore, informeaza agentia de presa Reuters, citandu-l pe seful centrului, potrivit presei ruse.

Serghei Kuralenko, seful centrului, a adaugat ca acordul de incetare temporara a conflictului armat din Siria, stabilit in urma negocierilor dintre SUA si Rusia, este respectat „in general”.

Oficialul rus a precizat ca armistitiul a fost incalcat si prin bombardamentele terestre din provincia Latakia, din nord-vestul tarii, din apropiere de granita cu Turcia, care au avut loc sambata dimineata, la cateva ore de la intrarea in vigoare a armistitiului.

Trei militanti din gruparea rebela A doua Divizie Costala, care apartine coalitiei Armata Siriana Libera, au murit in atacul de sambata pe care rebelii il atribuie fortelor regimului Assad.

Centrul rus a mai precizat ca a primit de la autoritatile americane lista celor 69 de grupari armate ale opozitiei care au acceptat sa respecte termenii impusi de armistitiu, informeaza, duminica, agentia rusa Interfax.

Rusia a anuntat sambata ca a primit declaratii din partea a 17 grupari armate ale „opozitiei moderate” siriene care si-au anuntat acceptul in privinta armistitiului.

Armata americana a declarat pentru BBC ca a continuat sa atace pozitii ale militantilor SI, in cursul zilei de sambata, efectuand inclusiv zece raiduri aeriene in apropiere de orasul Tal Abiad, de la granita cu Turcia.loading...

Adauga un comentariu