Magazin

Studiu: Peste 10% dintre clientii de automobile noi nu conduc masina inainte sa o cumpere

Publicat: 14 aug. 2012
1

Potrivit unui studiu derulat in Statele Unite ale Americii, unul din zece clienti de automobile noi nu a mai testat masina înainte sa o cumpere, mergând pe sfaturile presei de specialitate. Clientii de automobile noi au început sa-si schimbe comportamentul, arata un studiu derulat de Maritz Research în Statele Unite ale Americii. Potrivit acestui studiu, 11.4% dintre clientii de automobile noi generatia 2012 nu au facut un test cu masina dorita înainte de a cumpara vehiculul respectiv. În contrast, 9.5% dintre clientii de automobile noi din aceeasi perioada au folosit internetul pentru a-si programa un test cu masina dorita, o crestere fata de 7.4% în urma cu doi ani. Potrivit realizatorilor studiului, opt din zece clienti de automobile noi se informeaza de pe internet despre modelele pe care le cauta, ca apoi sa viziteze câteva reprezentante în vederea achizitiei.

Reprezentantii dealerilor nu sunt de acord cu aceste practici, ei fiind de parere ca un test cu o masina va transforma un client nehotarât într-un client decis sa cumpere. În ciuda recomandarii de a conduce un automobil nou înainte de a-l cumpara, reprezentantii dealerilor le sugereaza clientilor sa testeze mai multe modele înainte de a lua o decizie si sa faca programari la trei pâna la cinci reprezentante diferite, pentru a face comparatii mai usor si pentru a mentine controlul procesului de achizitie. Unii clienti sunt intimidati de întreaga experienta a reprezentantelor si prefera sa termine cât mai repede comunicarea cu acestia.
Philip Reed, fost reprezentant al unui dealer de automobile noi si actual editor senior la Edmundscom le recomanda clientilor sa încerce automobilul înainte de a-l cumpara. „Daca mergi cu masina la munte, ar fi bine sa urci pe un deal cu masina de test. Daca petreci mult timp pe autostrada, ar fi bine sa testezi masina noua si pe autostrada. Daca ai o cale ferata pe drumul tau zilnic, ar fi bine sa treci si peste câteva denivelari. Coboara si urca în masina de mai multe ori la rând, vezi cât de usor sau de greu îti este si cum te simti”, spune Reed.

Adauga un comentariu