Eveniment-Social

Tot mai putini minori ajung la spital

Publicat: 27 iul. 2018
1

Situatia inregistrata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iasi, in ultima perioada, este una stabila. Medicii anunta ca numarul cazurilor inregistrate se mentine constant, fara sa fie inregistrate evenimente importante, deosebit de grave.

Astfel, la urgente ajung zilnic aproximativ 100 de copii in perioada verii. In restul anului, la UPU ajung, in medie, aproximativ 170 de minori in fiecare zi. Astfel, chiar daca minorii sunt mult mai activi in aceasta perioada calda a anului, cazurile grave nu au aparut inca, in numar mare, la UPU.

Citeste si: A ajuns in stare grava la spital dupa ce a baut apa din aceste izvoare! Ce au descoperit doctorii

"Putem spune ca timpul mai dicteaza si patologia la noi. Nu putem spune ca in aceasta perioada s-au inmultit accidentele rutiere pentru ca zilele acestea nu am inregistrat astfel de cazuri, pacienti care provin din accidentele rutiere. Totodata, precizam ca numarul cazurilor inregistrate pe zi este in scadere. Astfel, in fiecare zi ne confruntam cu aproximativ o suta de cazuri la UPU, in comparatie cu restul anului, cand la UPU ajung intre 150 si 170 de copii", precizeaza medicii Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iasi.

Comentarii
  • „Medicii anunta ca numarul cazurilor inregistrate se mentine constant”
    „precizam ca numarul cazurilor inregistrate pe zi este in scadere”
    WTF?!
    Pesemne berea aia nu era chiar alchool-free, domnu’ Hitruc!

  • Spitalul este groaznic … toată lumea intra si iese dupa bunul plac creînd astfel un focar de infecție.de calitățile profesionale nu stiu ce sa zic .o singura data am fost cu copilul la urgente pt ca vomita f mult iar urgentistele au fost depășite. M-am dus la prof burlea la cabinet si a fost ff ok.( puteau urgentistele sa solicite consult gastro acolo pe loc dar tb si creier pt asta) în schimb tipa foarte frumos ..un copil a luat stafilococ de la o rană pansata în UPU…i-au trebuit 21 zile de vancomicina în ATI .normal ca nu mai calci pe acolo

Adauga un comentariu