Stiri Turism

Vine un val de aer polar peste Romania. Temperaturile vor scadea cu pana la 11 grade

Publicat: 16 sept. 2019

Bucurati-va de vremea frumoasa, cat mai tine! Deja, incepand din aceasta saptamana, din cauza unul val de aer polar care coboara din nordul continentului, temperaturile vor scadea, peste noapte, cu pana la 11 grade Celsius, in unele zone ale tarii. In plus, incep ploile usoare, de toamna.

Potrivit prognozei meteorologice realizate de Severe Weather Europe, in urmatoarele zile, estul continentului va fi traversat de o masa de aer polar, care coboara dinspre nord. Iar asta inseamna ca vremea se va raci considerabil, peste noapte, inclusiv in tara noastra.

De altfel, o racire destul de accentuata a vremii – in unele regiuni ale tarii – a fost deja prognozata si de Autoritatea Nationala de Meteorologie (ANM) . Iata unde se raceste si cu cat.

Nordul si centrul tarii, cele mai afectate

Unul dintre orasele in care vremea se va raci brusc, in prima parte a saptamanii, este Suceava, potrivit prognozei ANM. Mai exact, in acest oras din nordul tarii, luni, temperaturile maxime ajung la 27 de grade, iar cerul va fi acoperit doar din cand in cand de nori. In rest, va fi soare si vreme numai buna de plimbare!

In schimb, marti, incepe sa ploua slab, iar maxima nu va mai depasi 17 grade Celsius. Vorbim deci despre o scadere a temperaturii maxime cu 10 grade, de la o zi la alta!

O situatie similara se va inregistra si la Iasi. Acolo, luni, cerul va fi tot senin sau variabil – ca si la Suceava – iar temperaturile maxime vor ajunge la 28 de grade Celsius. De parca toamna nici macar n-ar fi venit! Marti, insa, maxima va scadea vertiginos si nu va mai depasi 17 grade Celsius!

Racirea se va simti si in centrul tarii, doar ca mai lin. Spre exemplu, la Cluj, luni, temperaturile maxime vor ajunge la 25 de grade. Marti va incepe sa ploua, iar maximele vor scadea cu pana la 5 grade Clesius. Dar abia miercuri se va raci si mai mult, urmand ca temperaturile sa nu mai depaseasca 17 grade Celsius, in timpul zilei.

Temperaturile vor scadea si in sudul si sud-estul tarii, dar nu atat de mult ca in nord si centru. Spre exemplu, la Craiova, soarele ar urma sa se arate in fiecare dintre urmatoarele zile, in afara de miercuri. In plus, temperaturile maxime – care marti vor ajunge pana la 31 de grade Celsius – vor scadea pana la 23 de grade Celsius, in ziua de joi.

La Constanta incepe sa se incalzeasca pana marti, cand se va ajunge o maxima de 28 de grade Celsius. Miercuri se va raci, insa, cu 4 grade, iar joi maxima nu va mai depasi 20 de grade Celsius. E semn clar ca sezonul estival a ajuns la final!

Cum va fi vremea in Bucuresti, pana joi

Potrivit ANM, in Capitala, saptamana incepe cu vreme buna. Astfel, luni si marti, vom avea cer senin sau variabil, iar temperaturile maxime vor creste, ajungand la 31 de grade Celsius.

Abia de miercuri se va mai raci, iar maximele vor scadea pana la 26 de grade Celsius. Iar joi, maximele prognozate de ANM – pe fondul unui cer senin si a unui vant slab – vor fi de 24 de grade Celsius.

Meteorologii nu prognozeaza ploi in Capitala, in urmatoarele zile.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit