Eveniment-Social

Anul incepe cu burse de zeci de mii de lei pentru studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi – FOTO

Publicat: 12 ian. 2017
40 de studenti care studiaza ingineria si stiintele aplicate au primit astazi burse in cadrul Roberto RoccaEducation Program, o initiativa TenarisSilcotub de sprijin pentru invatamantul tehnic universitar.
Sase dintre aceste burse au ajuns la studenti ai Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iasi. La nivel national, cel mai mare numar de burse, 20, a fost castigat de studenti ai Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, lista fiind completata cu tineri cu rezultate excelente de la Universitatea “Babes-Bolyai”, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti. Din totalul de 40 de tineri, 8 au beneficiat de aceasta forma de sustinere si in anul universitar precedent, in timp ce restul sunt pentru prima data in program.
Valoarea fiecarei burse de studiu este de 9.600 de lei. Tinerii care beneficiaza de aceasta forma de sustinere din partea TenarisSilcotub au fost selectati de specialistii companiei atat pentru rezultatele foarte bune inregistrate la facultate in anul universitar precedent, cat si pentru potentialul lor de a deveni buni profesionisti si lideri. Procesul de selectie, demarat in luna septembrie a anului trecut, a urmarit abilitatile de comunicare ale tinerilor bursieri, capacitatea de analiza si calitatile de leadership, pasiunea pentru inginerie si inovare. Studentii care primesc aceasta bursa nu au la randul lor nicio obligatie fata de companie, fiind liberi sa isi aleaga ulterior propriile optiuni cu privire la viitoarea cariera sau continuare studiilor la nivel post-universitar.
TenarisSilcotub a initiat acest program in Romania in 2006, fiind in prezent la editia cu numarul 11; pana in prezent, s-au acordat 430 burse pentru tineri cu potential care studiaza la cele mai prestigioase facultati cu profil tehnic din tara.
Studentii bursieri s-au reunit joi, 12 ianuarie, in amfiteatrul Tenaris University, centrul de training TenarisSilcotub din Zalau, pentru evenimentul de decernare a burselor, organizat sub titlul “Creativitatea – cheia inovarii si a dezvoltarii”. “Fiecare produs folosit azi de milioane de oameni a inceput ca un desen pe plansa unui inginer. Voi sunteti cei care, continuand pe acest drum al excelentei in educatie, veti avea puterea de a construi viitorul. Conditia este sa ramaneti mereu informati, pasionati si curiosi”, a spus Mihaela Popescu, Area Manager Tenaris Romania, care i-a felicitat pe bursieri alaturi de reprezentantii universitatilor partenere din acest program.
La finalul evenimentului – care a reprezentant o intalnire a educatiei cu industriei, a teoriei cu realitatea si a prezentului cu viitorul – tinerii au fost invitati sa participe la o activitate de training experential – “Metropola” – prin care au construit impreuna un oras al viitorului asa cum si-l doresc. 
Roberto Rocca Educational Program este o initiativa desfasurata la nivel global de compania Tenaris, pentru a sustine studiul ingineriei si al stiintelor aplicate in 80 de universitati din 11 tari. 
In Romania, programul este finantat de TenarisSilcotub, care a acordat, ultimii 11 ani, 430 de burse de studiu. Incepand cu 2014, programele destinate educatiei finantate de TenarisSilcotub s-au extins pentru a acoperi toate ciclurile de invatamant, incluzand aici programul “Scoala dupa scoala” dedicat claselor primare, programele non-formale pentru gimnaziu si liceu, Burse de Merit si Burse Tehnice acordate liceenilor si programul Roberto Rocca pentru studenti si doctoranzi.
Adauga un comentariu