Stiri si curiozitati

Aparente inexplicabile in istorie: Sosia eterica

Publicat: 01 ian. 2015
3
Sosia eterica este un fenomen foarte putin mediatizat ce consta in in intalnirea cu corpul eteric, care este asemanator cu cel fizic, in anumite situatii limita sau dramatice

Un eveniment straniu i s-a petrecut americanului Gordon Barrows, in 1947, cand in timp ce conducea masina prin desert, unde a avut ocazia sa se intalneasca cu sosia sa eterica. Era obosit si trebuia sa ajunga cat mai repede la destinatie, fapt pentru care a condus continuu. In clipa in care era sa adoarma la volan,  Barrows a zarit un autostopist. A oprit masina si l-a luat, dar a constatat cu stupoare ca persoana misterioasa era chiar el in forma spirituala. Gordon Barrows s-a trezit dupa cateva ore aproape de destinatie si cand a privit, la volanul masinii sale, sosia sa eterica a conducea masina. Tacutul sau tovaras statea nemiscat la volanul masinii si conducea la fel cum stia s-o faca si  Barrows. Odata ajunsi la destinatie corpul eteric a disparut, iar  Barrows a ramas socat de aceasta experienta paranormala.

Parapsihologii definesc aceasta experienta drept posibila si mai sustin ca toti oamenii detin o sosie eterica. Aceasta apare doar in momente cheie ale vietii si imaginea sa se produce fie in alb si negru sau foarte rar prin culori pale. Aceste sosii imita miscarile oamenilor fizici si astfel ii ajuta sa depaseasca anumite momente dificile. In general, aceste corpuri eterice apar fie in amurg sau noaptea si niciodata ziua. Nu se poate explica acest fenomen, dar de-a lungul timpului diversi oameni au trait experienta sosiei eterice.

Cea mai veche intamplare de acest gen s-a petrecut in secolul al IV-lea i. Hr. atunci cand filosoful grec Aristotel le povestea apropiatilor ca un prieten de-al sau nu se poate deplasa decat cu ajutorul sosiei sale. Aceasta sosie era de fapt un corp provenit din astral care semana perfect cu cel fizic.

Oamenii de stiinta au incercat sa explice acest fenomen si au ajuns la concluzia ca sosia spirituala este rezultatul unor proiectii ale creierului. Cu cat o persoana isi doreste sau se gandeste mai mult la nevoia de a fi simultan in doua locuri sau   la nevoia de a avea un companion, cu atat creierul ii ofera un raspuns cert. 

Astfel sosiile eterice devin realitate fie si pentru o perioada scurta de timp.
Adauga un comentariu