News Flash:

Ce gust are carnea de om. Marturiile unor canibali: „O aroma care nu se compara cu nimic altceva“

16 August 2018
1519 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6650 RON (0.0000)
USD: 4.0855 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Canibalism

Marturiile canibalilor, dar si explicatiile specialistilor arata ca gustul carnii de om este asemanator cu cel al vitelului si al porcului. In orice caz, toate marturiile arata ca este o carne cu un gust rafinat si deosebit, greu de definit cu precizie.

Ce gust are carnea de om? Este de cele mai multe ori o intrebare urmata imediat de dorinta uitarii si mai ales de o grimasa ce indica dezgustul. De altfel, in societatea moderna, problema calitatilor organoleptice ale carnii umane este subiect tabu. Mai mult decat atat, orice tentativa de consum poate fi pedepsita aspru conform legilor in vigoare.

Acum cateva mii de ani, multe societati, considerate astazi primitive, puteau raspunde fara probleme la aceasta intrebare care provoaca astazi cel mai profund dezgust. Canibalismul ritualic este atestat inca din Paleolitic. La fel si cel izvorat din necesitati fiziologice, in perioade de foamete cumplita.

De altfel, canibalismul ritualic a fost atestat pana in Evul Mediu la populatiile Americii Centrale, sudice si chiar nordice. Iar in anumite zone din Africa sau Pacific, canibalismul ritualic, care presupunea devorarea defunctului sau a adversarului, a fost atestat inclusiv in epoca recenta, ultimele cazuri de canibalism ritualic fiind inregistrate dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial in Papua Noua Guinee. Ultimii urmasi ai canibalilor dar si canibalii patologigi, inclusiv criminali in serie din sanul lumii civilizate au explicat public ce gust are carnea umana.

”Carnea de om este mai delicioasa decat cea de porc sau peste”

Mai multi canibali care au ucis persoane pentru a le devora, de obicei au marturisit autoritatilor ca gustul carnii de om este deosebit. Iata de exemplu ce marturisea irlandezul Alexander Pearce, chiar inainte de a fi spanzurat pentru crima si canibalism in 1824 in localitatea tasmaniama Hobart. ”Carnea de om este delicioasa, are un gust mult mai bun decat pestele sau carnea de porc”, a declarat acesta dupa ce a ucis si a mancat in Tasmania mai multi detinuti alaturi de care evadase.

O descriere mai completa asupra gustului carnii de om o ofera canibalul german Armin Meiwes, cel care a dat un anunt pe internet prin care cauta o persoana care sa se lase macelarita si ucisa.

A gasit un barbat de 41 de ani care isi dorea sa fie consumat. Au urmat scene atroce, iar o perioada de timp, Meiwes a mancat din partenerul ucis. In prima sa aparitie televizata in 2007 la postul german RTL, Meiwes marturisea ”Carnea are gust asemanator porcului, poate putin mai amaruie, tare. Are un gust destul de bun”, marturisea acesta. Un alt canibal, japonezul Issei Sagawa marturisea dupa ce a ucis si mancat in Paris pe olandeza Renée Hartevelt. ”S-a topit in gura precum carnea cruda de ton intr-un restaurant cu sushi”, il citeaza ziarul britanic ”Independent”.

”Avea gust de vitel, o aroma care nu se compara cu nimic altceva”

Pe langa marturiile ce tin de patologic mai exista o marturie a unui jurnalist american, care a calatorit in Africa de Vest si a dorit sa incerce aceasta senzatie, a gustului carnii de om. Se numea William Seabrook si a trait in perioada interbelica, fiind explorator, jurnalist si calator. In cartea sa ”Jungle Ways” povesteste cum a trait alaturi de triburile africii si mai ales cum a gustat carnea unui om tanar, care murise in urma unui accident.

Practic Seabrook a practicat canibalism ritualic alaturi de membrii unui trib. ”Era buna, ca a unui vitel bine dezvoltat, nici prea tanar dar nici matur. Era exact, dar avea un gust care nu putea fi totusi identic cu nicio carne pe care o mai gustasem vreodata. Era dulce, fara gustu propriu ca cel al carnii de porc,capra sau vanat”, marturisea acesta.

Carnea de om are culoarea carnii de vita

De altfel si specialistii in anatomie anunta revista stiintifica ”Smithsonian.com”, spun ca omul are o carne asemanatoare celei de vita. Specialistii de la Sectia de ”Stiinta a carnii” de la Univeristatea Texas A&M , spun ca omul are carnea rosie ca cea de vita datorita proteinei numita mioglobina. Totodata este posibil sa aiba si aproape acelasi gust.

Totodata tot canibalii atesta faptul ca anumite zone din corp sunt mai delicioase. Omaima Nelson, o egipteanca care si-a mancat sotul, spune ca cele mai bune sunt coastele, in timp ce Dorangel Vargas, un canibal notoriu din America de Sud spune ca doar coapsele si gambele sunt cele mai delicioase. Canibalismul este pedepsit aspru in toate statele lumii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gustul carnii carne gust rafinat canibalismul
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3918 (s) | 21 queries | Mysql time :0.254165 (s)