Sfaturi pentru casa si gradina

Cum alegi trandafirii pentru gradina ta de flori

Publicat: 23 mai 2018

Exista zeci de soiuri de trandafiri, dar exista mereu cea mai buna alegere pentru gradina ta. Cum alegi trandafirii? Cum alegi trandafirii ideali pentru gradina ta? Iata care sunt detaliile de care trebuie sa tii cont. Trandafirii au nevoie de soare si caldura. Fara exceptie toate soiurile de trandafiri sunt dependente de soare. Apoi, unele soiuri de trandafiri sunt mai rezistente la temperaturi scazute decat altele. Unele trec fara probleme peste ierni geroase, in timp ce alte soiuri sunt rezistente. Cand alegi trandafirii pentru gradina trebuie sa tii cont, printre altele, si de spatiul pe care il ai, de calitatea solului.

Inaltimea la maturitate a tufei de trandafiri trebuie de asemenea luata in considerare, pentru ca un trandafir care creste mult mai inalt decat toate florile din jurul ei sau din gradina poate arata cel putin stingher. Este bine de stiut in acest sens este ca unele specii de trandafiri pot atinge chiar sase metri si nu pot fi modelate prin taieri decit in mica masura.

Inmultirea trandafirilor. Cateva sfaturi
Soiurile rezistente la inghet sunt obligatorii pentru zonele inalte si pentru cele unde iernile sunt serioase. Exista varientati de trandafiri care pot sta tot timpul afara, fara protectie speciala si care fac fata cu succes temeperaturilor mult sub zero. Acesta este un detaliu important cand alegi trandafirii pentru gradina ta!

Un alt factor care poate parea ciudat pentru unii, este parfumul. Daca parfumul puternic al trandafiului va provoaca reactii alergice, atunci alegeti o specie cu miros mai slab sau inodora. Ecvident sunt soiuri puternic parfumate si daca asta vrei asta trebuie sa alegi. Spatiul este esential pentru ca trandafirii au nevoie sa se desfasoara si nu suporta sa creasca inghesuiti. Este bine de stiut ca sunt tradafiri ”prietenosi” care suporta alte plante in imediata vecinatate si sunt soiuri solitare care vor sa domine gradina si care nu suporta plante alaturi. Este un alt detaliu d ecare trebuie sa tii cont cand alegi trandafirii sau cand il plantezi in gradina ta.loading...

Adauga un comentariu